Singapore: Bengawan Solo – Mooncakes och jag

Bengawan Solo, mooncakes in Singapore

Jag var i Singapore precis i tid för den kinesiska Mid-Autumn Festival. Festivalen kallas också månfestivalen, och bland kineserna är det vanligt att man under denna tid på året ger vänner, familjemedlemmar och affärskontakter mooncakes som presenter.

Aaah mooncakes! En gyllen yta som omsluter en fyllning av söt lotuspasta. Låter jättegott, eller hur? Jag önskar verkligen att jag kunde skriva hur underbart de smaker och hur mycket jag älskar mooncakes, men ska jag vara ärlig, så tycker jag inte alls om mooncakes. Fyllningen är alldeles för söt för mig, och trots alla ihärdiga försök, har jag aldrig lyckats äta mer än en bit eller två.

Okej, det finns ett undantag. Jag smakade en gång en fancy-pancy, modern version av en mooncake i Beijing, som hade vaniljkräm inuti istället för den vanliga lotuspasta. Tyvärr har jag inte lyckats hitta den sortens mooncakes sedan dess, men jag har många gånger blivit lurad av mooncakes med äggulor, eftersom äggulan ser ut som vaniljkräm. Kan ni föreställa er mitt besvikna grumpy-face, när jag inser att den gula grejen inuti inte är vaniljkräm, men en torr, salt äggula:

????

      (ungefähr såhär).

Hur som helst så är jag övertygad om att det måste gå att lära sig gilla mooncakes, så jag köpte ett fint paket med mooncakes från en butik, Bengawan Solo, på flygplatsen i Singapore. Om man köper mer än 4 kom de i en vacker presentförpackning, och man kunde välja bland olika smaker och sorter. Jag valde en vanlig med vit lotuspasta, en med nötter, en med bönpasta och en med äggula (för att testa om jag kunde få mina vänner att äta den, haha).

Ett par dagar efter att jag kom tillbaka till Dubai besökte Poul och jag Mike och Nesli, och jag tog med mig kakorna. De såg så goda ut, så jag tänkte att nu är det dags. Idag är dagen där jag äntligen kan kalla mig för mooncake fan! Men nej. Jag provade alla de olika smakerna, men gillade ingen utav dem. Det var samma sak för Poul, Nesli och Mike.

Jag har fortfarande inte gett upp helt, men kanske ni kan hjälpa mig med min mooncake-strategi? Ska jag bara fortsätta att äta lotuspasta/äggula-mooncakes tills jag så småningom kommer att lära mig att tycka om dem (om 100 år eller så)? Eller finns det något speciellt märke eller någon specielle smak, som är mer lämplig för att konvertera mooncake nybörjare som jag?

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård