Singapore: Bengawan Solo – Mooncakes och jag

Bengawan Solo, mooncakes in Singapore

Jag var i Singapore precis i tid för den kinesiska Mid-Autumn Festival. Festivalen kallas också månfestivalen, och bland kineserna är det vanligt att man under denna tid på året ger vänner, familjemedlemmar och affärskontakter mooncakes som presenter.

Aaah mooncakes! En gyllen yta som omsluter en fyllning av söt lotuspasta. Låter jättegott, eller hur? Jag önskar verkligen att jag kunde skriva hur underbart de smaker och hur mycket jag älskar mooncakes, men ska jag vara ärlig, så tycker jag inte alls om mooncakes. Fyllningen är alldeles för söt för mig, och trots alla ihärdiga försök, har jag aldrig lyckats äta mer än en bit eller två.

Okej, det finns ett undantag. Jag smakade en gång en fancy-pancy, modern version av en mooncake i Beijing, som hade vaniljkräm inuti istället för den vanliga lotuspasta. Tyvärr har jag inte lyckats hitta den sortens mooncakes sedan dess, men jag har många gånger blivit lurad av mooncakes med äggulor, eftersom äggulan ser ut som vaniljkräm. Kan ni föreställa er mitt besvikna grumpy-face, när jag inser att den gula grejen inuti inte är vaniljkräm, men en torr, salt äggula:

????

      (ungefähr såhär).

Hur som helst så är jag övertygad om att det måste gå att lära sig gilla mooncakes, så jag köpte ett fint paket med mooncakes från en butik, Bengawan Solo, på flygplatsen i Singapore. Om man köper mer än 4 kom de i en vacker presentförpackning, och man kunde välja bland olika smaker och sorter. Jag valde en vanlig med vit lotuspasta, en med nötter, en med bönpasta och en med äggula (för att testa om jag kunde få mina vänner att äta den, haha).

Ett par dagar efter att jag kom tillbaka till Dubai besökte Poul och jag Mike och Nesli, och jag tog med mig kakorna. De såg så goda ut, så jag tänkte att nu är det dags. Idag är dagen där jag äntligen kan kalla mig för mooncake fan! Men nej. Jag provade alla de olika smakerna, men gillade ingen utav dem. Det var samma sak för Poul, Nesli och Mike.

Jag har fortfarande inte gett upp helt, men kanske ni kan hjälpa mig med min mooncake-strategi? Ska jag bara fortsätta att äta lotuspasta/äggula-mooncakes tills jag så småningom kommer att lära mig att tycka om dem (om 100 år eller så)? Eller finns det något speciellt märke eller någon specielle smak, som är mer lämplig för att konvertera mooncake nybörjare som jag?

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop