Singapore: Cloud Forest och Gardens by the Bay

Cloud Forest at Gardens by the Bay, Singapore

Jag är inte annars någon utpräglad naturmänniska, men under kontrollerade omständigheter kan lite natur vara trevligt, och Gardens by the Bay är verkligen ett fint ställe. Man får känslan av att man är ute i naturen, men utan att behöva oroa sig för läskiga saker så som djurbajs, insekter och giftormar.

Jag besökte Gardens by the Bay första gången när jag var i Singapore i september. Då hade jag inte mycket tid, så jag gick bara dit för att besöka OCBC Skyway och Flower Dome och fick skippa Cloud Forest. När jag var tillbaka i Singapore med Poul i december var Cloud Forest därför högst på listan.

En sak jag verkligen gillar med Cloud Forest och Flower Dome är att båda ställena är så stora. Även på en hektisk dag (som den dagen vi var där) kändes det inte trångt. Det kanske bildades någon kö framför de mest populära fotoplatserna, men det var ingenting att prata om. När vi stannade för att titta på en särskilt vacker blomma eller ta en selfie som bevis på att vi hade varit där, kände vi aldrig att vi var tvungna att skynda oss. Det var gott om utrymme för alla att utforska attraktionerna i sin egen takt.

Precis som Flower Dome, ligger Cloud Forest inne i ett enormt växthus. I mitten står ett 35 m högt, grönt berg, täckt av den typ av vegetation, som man hittar i tropiska bergsområden, inklusive några vackra köttätande växter.

Vattenfallet är världens högsta vattenfall inomhus. Det var verkligen vackert, men det var svårt att fånga på kameran. Jag ångrar, att jag inte spelade in en liten video, så ni kunde få höra det fascinerande bruset från vattnet som faller. Inne i berget fanns det flera olika sorters äkta stalaktiter och stalagmiter och innan man går ut från berget, får man möjligheten att lära sig mer om klimatförändringarna runt om i världen. Temperaturen hålls runt 23-25 ​​° C, men det kändes mycket kallare, så klä er varmt, och skippa den korta sommarklänningen.


Ni kan läsa mer på Gardens by the Bay’s website.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård