Singapore: Cloud Forest och Gardens by the Bay

Cloud Forest at Gardens by the Bay, Singapore

Jag är inte annars någon utpräglad naturmänniska, men under kontrollerade omständigheter kan lite natur vara trevligt, och Gardens by the Bay är verkligen ett fint ställe. Man får känslan av att man är ute i naturen, men utan att behöva oroa sig för läskiga saker så som djurbajs, insekter och giftormar.

Jag besökte Gardens by the Bay första gången när jag var i Singapore i september. Då hade jag inte mycket tid, så jag gick bara dit för att besöka OCBC Skyway och Flower Dome och fick skippa Cloud Forest. När jag var tillbaka i Singapore med Poul i december var Cloud Forest därför högst på listan.

En sak jag verkligen gillar med Cloud Forest och Flower Dome är att båda ställena är så stora. Även på en hektisk dag (som den dagen vi var där) kändes det inte trångt. Det kanske bildades någon kö framför de mest populära fotoplatserna, men det var ingenting att prata om. När vi stannade för att titta på en särskilt vacker blomma eller ta en selfie som bevis på att vi hade varit där, kände vi aldrig att vi var tvungna att skynda oss. Det var gott om utrymme för alla att utforska attraktionerna i sin egen takt.

Precis som Flower Dome, ligger Cloud Forest inne i ett enormt växthus. I mitten står ett 35 m högt, grönt berg, täckt av den typ av vegetation, som man hittar i tropiska bergsområden, inklusive några vackra köttätande växter.

Vattenfallet är världens högsta vattenfall inomhus. Det var verkligen vackert, men det var svårt att fånga på kameran. Jag ångrar, att jag inte spelade in en liten video, så ni kunde få höra det fascinerande bruset från vattnet som faller. Inne i berget fanns det flera olika sorters äkta stalaktiter och stalagmiter och innan man går ut från berget, får man möjligheten att lära sig mer om klimatförändringarna runt om i världen. Temperaturen hålls runt 23-25 ​​° C, men det kändes mycket kallare, så klä er varmt, och skippa den korta sommarklänningen.


Ni kan läsa mer på Gardens by the Bay’s website.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop