Singapore: Friterad Spam och laxskinn

Spam fries at Tap, Singapore

Skräppost är inte bara ett annat ord för skräppost, utan också namnet på et Amerikanskt burkkötts-märke, som verkligen blev stort efter andra världskriget.

Sydkorea är det land utanför USA där man äter mest Spam, och om man besöker Korea på hösten eller vintern är en skål Budae Jigae (Army Stew, en gryta med Spam) bästa sättet att hålla sig varm. I Japan har är rätten Goya Chanpuru, som är Spam stekt med bittermelon, och i Hong Kong är makaronsoppa med Spam en populär frukosträtt.

Förra gången jag var i Singapore var Spam Fries (pommes frites från Spam) det nyaste och hetaste på stadens foodie-radar, och självklart något vi skulle prova. När vi träffades på Tap med min gamla Chalmers-kompis Erik och hans fru Vera, beställde vi såklar kall öl och Spam Fries. Förvånansvärt bra tillsammans med en kall öl.

Senare på eftermiddagen gick vi till National Gallery, men inte för att titta på konst. Istället var målet att njuta av utsikten från baren Smoke & Mirrors. Från barens terrass ser man nämligen Marina Bay Sands och många av stadens andra ikoniska byggnader. Vi beställda drinkar och friterad laxskinn med saltat ägg och njöt av eftermiddagssolen och den vackra utsikten. Jag tror det var konstiga snacks så det räcker för denna månad:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård