Singapore: Friterad Spam och laxskinn

Spam fries at Tap, Singapore

Skräppost är inte bara ett annat ord för skräppost, utan också namnet på et Amerikanskt burkkötts-märke, som verkligen blev stort efter andra världskriget.

Sydkorea är det land utanför USA där man äter mest Spam, och om man besöker Korea på hösten eller vintern är en skål Budae Jigae (Army Stew, en gryta med Spam) bästa sättet att hålla sig varm. I Japan har är rätten Goya Chanpuru, som är Spam stekt med bittermelon, och i Hong Kong är makaronsoppa med Spam en populär frukosträtt.

Förra gången jag var i Singapore var Spam Fries (pommes frites från Spam) det nyaste och hetaste på stadens foodie-radar, och självklart något vi skulle prova. När vi träffades på Tap med min gamla Chalmers-kompis Erik och hans fru Vera, beställde vi såklar kall öl och Spam Fries. Förvånansvärt bra tillsammans med en kall öl.

Senare på eftermiddagen gick vi till National Gallery, men inte för att titta på konst. Istället var målet att njuta av utsikten från baren Smoke & Mirrors. Från barens terrass ser man nämligen Marina Bay Sands och många av stadens andra ikoniska byggnader. Vi beställda drinkar och friterad laxskinn med saltat ägg och njöt av eftermiddagssolen och den vackra utsikten. Jag tror det var konstiga snacks så det räcker för denna månad:)

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop