Sommar i Danmark och TikTok!

Sommar i Danmark, Middelfart

Min kompis April från New York besökte Danmark förra veckan, så äntligen fick jag möjligheten att bjuda henne på inlagd sill, rundstykker och annat gott från Danmark.

Vi fick också smørrebrød tillsammans med kall dansk öl och snaps. Först trodde April att man skulle svepa snapsen varje gång, och jag tror att vi väntade lite för länge med att berätta för henne, att det var ok att dricka snapsen långsamt, ha ha.

En kväll åkte vi till Middelfart och åt glass, och jag såg till att April fick prova på två typiska danska smaker: Salt lakrits och Chokladsköldpadda-glass. De två smakerna fanns faktiskt inte när jag var liten, men under de senaste tio åren har de blivit så poppis at de numera är riktiga danska klassiker. I Danmark äter vi glass med guf, som är en fluffig kräm gjort på vispade äggvitor mixade med socker. När jag äter glass utomlands saknar jag alltid guf, och jag kan inte låta bli att undra varför man inte hittar denna fantastiska uppfinnelse någon annanstans än i Danmark?

PS: Jag har installerat TikTok och håller på att göra små filmklipp med Bølle och Bella, och det är verkligen en jätterolig app! Jag är kanske den enda i Danmark över 12 år som använder TikTok, men who cares? 🙂

Min TikTok: @mitziemee

Bølle & Bella’s TikTok: @boellebella

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård