Sommar i Danmark och TikTok!

Sommar i Danmark, Middelfart

Min kompis April från New York besökte Danmark förra veckan, så äntligen fick jag möjligheten att bjuda henne på inlagd sill, rundstykker och annat gott från Danmark.

Vi fick också smørrebrød tillsammans med kall dansk öl och snaps. Först trodde April att man skulle svepa snapsen varje gång, och jag tror att vi väntade lite för länge med att berätta för henne, att det var ok att dricka snapsen långsamt, ha ha.

En kväll åkte vi till Middelfart och åt glass, och jag såg till att April fick prova på två typiska danska smaker: Salt lakrits och Chokladsköldpadda-glass. De två smakerna fanns faktiskt inte när jag var liten, men under de senaste tio åren har de blivit så poppis at de numera är riktiga danska klassiker. I Danmark äter vi glass med guf, som är en fluffig kräm gjort på vispade äggvitor mixade med socker. När jag äter glass utomlands saknar jag alltid guf, och jag kan inte låta bli att undra varför man inte hittar denna fantastiska uppfinnelse någon annanstans än i Danmark?

PS: Jag har installerat TikTok och håller på att göra små filmklipp med Bølle och Bella, och det är verkligen en jätterolig app! Jag är kanske den enda i Danmark över 12 år som använder TikTok, men who cares? 🙂

Min TikTok: @mitziemee

Bølle & Bella’s TikTok: @boellebella

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop