Street Food i Phnom Penh – Wokade hjärtmusslor

Street Food i Phnom Penh - Wokade hjärtmusslor


Om du gillar skaldjur och vill testa en verkligen unik og traditionell snack, måste du prova wokade hjärtmusslor. På Central Market, hittar du hjärtmusslorna i sektionen med matbodar, som säljer fisk och skaldjur. De små hjärtmusslorna kokas först och sedan, efter att vattnet har avdunstat, wokar försäljaren musslorna med alla kryddor och andra ingredienser. Det yttre skalet har en salt och söt smak, medan själva musslan är mjuk, med en svag smak av fisk och hav.

Man äter wokade hjärtmusslor som förrätt eller som snack efter en måltid. Hjärtmusslorna är särskilt populära bland den äldre generationen i Cambodia, och de wokade musslorna är en av min mormors absoluta favoriter. Man måste vara beredd att jobba lite, om man vill äta wokade hjärtmusslor, för man måste öppna upp skalet, för att få tag på musslan, men detta är en del av upplevelsen, när man äter hjärtmusslor, och kan kan lova dig, att det är värt det.

Hjärtmusslor är en viktig del av cambodiansk matkultur, och de är dessutom ett bra och billigt alternativ till andra skaldjur, så om du är i Cambodia och råkar ha vägarna förbi ett ställe, som säljer hjärtmusslor, tveka inte att prova.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård