Sweets Raku – En dessertrestaurang i Las Vegas

Sweets Raku, Las Vegas

Vi hade inte tänkt spendera vår torsdagskväll på att köa för dessertkaféet Sweets Raku, så istället åkte vi tillbaka på fredagen, precis efter att de öppnade. Det visade sig vara en bra idé, eftersom det inte fanns någon kö att tala om och efter bara några minuter blev vi erbjudit plats i baren.

Jag beställde en Ringo (äpple på japanska) och Trine beställde en Mars (som planeten, inte chokladen). Mitt äpple bestod av en tunn sockersfär fylld med vispad grädde. På tallriken fans också en fluffig smördeg med äppelkompott och en skopa honungsglass. Smaken var en delikat balans mellan sött och surt, och den intensiva äppelsmaken fick vara i centrum. Det påminde mig om de danska äppeldesserterna, och jag gillade det skarpt.

Medan jag fumlade med min kamera, missade jag höjdpunkten bredvid mig, när Trines Mars-efterrätt blev dränkt i het brandy och chokladen smälte bort. Trine gillar egentligen inte efterrätter (hon var bara nyfiken på att se Mars smälta) så jag fick äta upp båda desserten helt själv. Under Mars chokladskal var planeten fylld med tjock chokladkräm och yuzu-mousse, och Mars var både sötare och tyngre än mitt äpple. Jag tror att en kopp kaffe eller ett glas konjak skulle ha varit en bättre följeslagare till Mars än resten av min champagne/plommon-sake-drink, men det var ändå en väldigt god efterrätt.

Sweets Raku, 5040 W Spring Mountain Rd Suite 3, Las Vegas, NV 89146

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop