Sweets Raku – En dessertrestaurang i Las Vegas

Sweets Raku, Las Vegas

Vi hade inte tänkt spendera vår torsdagskväll på att köa för dessertkaféet Sweets Raku, så istället åkte vi tillbaka på fredagen, precis efter att de öppnade. Det visade sig vara en bra idé, eftersom det inte fanns någon kö att tala om och efter bara några minuter blev vi erbjudit plats i baren.

Jag beställde en Ringo (äpple på japanska) och Trine beställde en Mars (som planeten, inte chokladen). Mitt äpple bestod av en tunn sockersfär fylld med vispad grädde. På tallriken fans också en fluffig smördeg med äppelkompott och en skopa honungsglass. Smaken var en delikat balans mellan sött och surt, och den intensiva äppelsmaken fick vara i centrum. Det påminde mig om de danska äppeldesserterna, och jag gillade det skarpt.

Medan jag fumlade med min kamera, missade jag höjdpunkten bredvid mig, när Trines Mars-efterrätt blev dränkt i het brandy och chokladen smälte bort. Trine gillar egentligen inte efterrätter (hon var bara nyfiken på att se Mars smälta) så jag fick äta upp båda desserten helt själv. Under Mars chokladskal var planeten fylld med tjock chokladkräm och yuzu-mousse, och Mars var både sötare och tyngre än mitt äpple. Jag tror att en kopp kaffe eller ett glas konjak skulle ha varit en bättre följeslagare till Mars än resten av min champagne/plommon-sake-drink, men det var ändå en väldigt god efterrätt.

Sweets Raku, 5040 W Spring Mountain Rd Suite 3, Las Vegas, NV 89146

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård