Sydkorea Blogg: Bibimbap på Hankook Jib i Jeonju

Sydkorea Blogg: Bibimbap på Hankook Jib i Jeonju

I Jeonju åt vi middag på Hankook Jib, som är en restaurang känd för bibimbap. Bibimbap är en koreansk maträtt med ris och olika toppings såsom grönsaker och gochujang (spicy koreansk chilipasta), och ibland rått nötkött och rå äggula.

Det hela måste blandas väl innan man börjar äta så att alla smakar och färger fördelas jämnt i rätten, och mina koreanska vänner klagar alltid på mig och säger, att jag inte är tillräckligt noggrann, när jag mixar min bibimbap. På restaurangen gav servitören mig också en skeptisk blick, när jag började röra i min skål, och jag var den enda personen vid bordet, som erbjöds ett förkläde. Jag tror att servitören var orolig för att min amatör-bibimbap-mixande skulle orsaka gochujang-stänk överallt. Jag bestämde mig därför för att låta Ella ta över bibimbap-mixandet, så jag istället kunde göra en liten video och visa er det rätta sättet att mixa bibimbap.

När man äter på en traditionell koreansk restaurang i Korea, får man alltid serverat ett antal smårätter (banchan), och enligt Ella var de banchan vi fick på Hankook Jib väldigt goda. Servitören gav oss också en rätt med någon sorts gul gelé, som smakade riktigt gott, men som vi knappt kunde äta upp, då vi var för mätta efter al bibimbap. Jag minns inte namnet på gelërätten, men det finns en bild på den nedan.

Video på engelska >>

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård