Sydkorea Blogg: Bibimbap på Hankook Jib i Jeonju

Sydkorea Blogg: Bibimbap på Hankook Jib i Jeonju

I Jeonju åt vi middag på Hankook Jib, som är en restaurang känd för bibimbap. Bibimbap är en koreansk maträtt med ris och olika toppings såsom grönsaker och gochujang (spicy koreansk chilipasta), och ibland rått nötkött och rå äggula.

Det hela måste blandas väl innan man börjar äta så att alla smakar och färger fördelas jämnt i rätten, och mina koreanska vänner klagar alltid på mig och säger, att jag inte är tillräckligt noggrann, när jag mixar min bibimbap. På restaurangen gav servitören mig också en skeptisk blick, när jag började röra i min skål, och jag var den enda personen vid bordet, som erbjöds ett förkläde. Jag tror att servitören var orolig för att min amatör-bibimbap-mixande skulle orsaka gochujang-stänk överallt. Jag bestämde mig därför för att låta Ella ta över bibimbap-mixandet, så jag istället kunde göra en liten video och visa er det rätta sättet att mixa bibimbap.

När man äter på en traditionell koreansk restaurang i Korea, får man alltid serverat ett antal smårätter (banchan), och enligt Ella var de banchan vi fick på Hankook Jib väldigt goda. Servitören gav oss också en rätt med någon sorts gul gelé, som smakade riktigt gott, men som vi knappt kunde äta upp, då vi var för mätta efter al bibimbap. Jag minns inte namnet på gelërätten, men det finns en bild på den nedan.

Video på engelska >>

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop