Thai Airways – En gammal favorit

Jag flög med Thai Airways till Bangkok och det var en mycket trevlig flygning. Det var många år sedan jag senast flög utrikes med Thai Airways, så jag hade nästan glömt hur bra de är. Fantastisk service, även för vi daär bak, på rad nummer 41.

Till middag fick vi larb, som är en rätt från den nordöstra delen av Thailand. Larb kan vara väldigt spicy, men den versionen som serverades ombord var mild och god.

Det är intressant att se hur typen av resenärer har förändrats sedan min första resa till Thailand för nästan 20 år sedan. Då var det främst backpackers och ensamma gamla män som reste dit, men i dag har Thailand förvandlats till familjedestination på linje med Gran Canaria och Mallorca. Jag antar att alla backpackers har hittat nya, oexploaterade resmål, och de gamla ensamma männen? De är förmodligen fortfarande kvar, men syns inte så mycket mitt i massturismens horder.

Jag hade en fönsterplats och efter middagen sov jag 7 timmar rakt och vaknade inte förrän frukosten serverades. Paret som satt bredvid mig skulle till Phuket. De berättade, att de redan hade besökt Bangkok en gång så nu ville de se något annat, och jag tror det är så de flesta känner för Bangkok; att det är en stad man besöker en gång och inte återvänder till. Det är synd eftersom Bangkok verkligen har mycket att erbjuda, och även om jag har varit i Bangkok så många gånger att jag har slutat räkna, så upptäcker jag alltid något nytt och fascinerande vid staden.

[ess_grid alias=”mitzie-mee-blog-2017″]

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård