Tokyo: Aoyama Flower Market Tea House

Aoyama Flower Market Tea House, Tokyo

Aoyama Flower Market är en kedja av blomaffärer, och den ursprungliga affären, som ligger nära Omotesando-stationen, är även ett kafé. Det verkar vara en jättebra idé att kombinera ett kafé och en blomsteraffär, för Aoyama Flower Market Tea House är mycket populärt bland både turister och lokala i Tokyo.

Jag besökte Aoyama Flower Market Tea House på en söndag eftermiddag, och kön sträckte sig hela vägen ut på gatan, men jag hade sett fram emot att besöka kafét och jag var beredd att vänta. Jag skrev upp mig på väntelistan och en av medarbetarna informerade mig om att den förväntade väntetiden var runt 45 minuter.

Aoyama Flower Market är verkligen ett underbart ställe. Det är som ett stort växthus fullt av vackra blomdekorationer och frodiga gröna växter. Menyn på kafét är åt det söta hållet med ett bra urval av desserter och olika sorters te. De är särskilt kända för te med färska örter, och det fanns många olika blandningar att välja på . Jag kommer inte ihåg om jag bestämde mig för Relax-blandningen eller Refresh-blandningen, men det var ett te med färska myntablad, som smakade riktigt bra.

Jag beställde också en Flower Parfait, som var en underbart vacker dessert med rosor, rosgelé och naturligtvis granola. Av någon anledning har granola blivit enormt populärt som dessertingrediens i Japan (och i många andra asiatiska länder), men jag är inte den som klagar, för jag älskar allt som är sött och crunchy. Parfaiten smakade jättegott och den parfymerade smaken från rosorna var inte för dominerande, så även om ätbara blommor kanske inte brukar vara er grej, så tror jag att ni skulle gilla den här desserten.


Aoyama Flower Market Tea House, Minami-Aoyama, Minato-ku, 5-1-2, Tokyo. Tel: +81 (0)334868787, Närmaste subway station: Omotesando. Adress på Japanska: 南青山本店, 東京都港区南青山5-1-2

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård