Tokyo: Aoyama Flower Market Tea House

Aoyama Flower Market Tea House, Tokyo

Aoyama Flower Market är en kedja av blomaffärer, och den ursprungliga affären, som ligger nära Omotesando-stationen, är även ett kafé. Det verkar vara en jättebra idé att kombinera ett kafé och en blomsteraffär, för Aoyama Flower Market Tea House är mycket populärt bland både turister och lokala i Tokyo.

Jag besökte Aoyama Flower Market Tea House på en söndag eftermiddag, och kön sträckte sig hela vägen ut på gatan, men jag hade sett fram emot att besöka kafét och jag var beredd att vänta. Jag skrev upp mig på väntelistan och en av medarbetarna informerade mig om att den förväntade väntetiden var runt 45 minuter.

Aoyama Flower Market är verkligen ett underbart ställe. Det är som ett stort växthus fullt av vackra blomdekorationer och frodiga gröna växter. Menyn på kafét är åt det söta hållet med ett bra urval av desserter och olika sorters te. De är särskilt kända för te med färska örter, och det fanns många olika blandningar att välja på . Jag kommer inte ihåg om jag bestämde mig för Relax-blandningen eller Refresh-blandningen, men det var ett te med färska myntablad, som smakade riktigt bra.

Jag beställde också en Flower Parfait, som var en underbart vacker dessert med rosor, rosgelé och naturligtvis granola. Av någon anledning har granola blivit enormt populärt som dessertingrediens i Japan (och i många andra asiatiska länder), men jag är inte den som klagar, för jag älskar allt som är sött och crunchy. Parfaiten smakade jättegott och den parfymerade smaken från rosorna var inte för dominerande, så även om ätbara blommor kanske inte brukar vara er grej, så tror jag att ni skulle gilla den här desserten.


Aoyama Flower Market Tea House, Minami-Aoyama, Minato-ku, 5-1-2, Tokyo. Tel: +81 (0)334868787, Närmaste subway station: Omotesando. Adress på Japanska: 南青山本店, 東京都港区南青山5-1-2

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop