Tokyo: En kväll på Robot Restaurant

Robot Restaurant, Tokyo

Att vara ensamresande i Tokyo är enkelt. Tokyo är en mycket säker stad och det finns massor med saker som går att göra på egen hand. Jag var ute på stan alla dagarna, och på kvällarna var jag så trött att jag bara gick och la mig i min kapsel efter att ha ätit min dagliga skål med ramen.

På lördagskvällen ville jag dock ha lite variation från min ramen-rutin, och jag kom ihåg att Rieko hade pratat om en Robot Restaurant, som skulle vara väldigt populär, så jag bestämde mig för att kolla in den.

Robot Restaurant ligger i Kabukicho, som är red light distriktet i Shinjuku. I Japan är även red light districts ganska mysiga, och jag har ofta promenerat i Kabukicho på kvällen och natten utan att känna mig obekväm.

Det enda jag var orolig för var, om det skulle vara ett problem att få plats utan att ha bokat biljett i förväg. Fast jag hade tur och fick en biljett till showen som började kl 19:50. Biljetten kostade 6000JPY och för ytterligare 1000JPY fick jag en flaska vatten och en bentolåda med sushi.

Robot Restaurant ligger i en källaren flera trappor under gatuplan, och det var helt packat den kvällen. Jag tror att 99% av publiken var utlänningar, vilket förvånade mig. Jag hade förväntat fler japanska gäster i publiken, men det går fort i Tokyo, oc vad som är populärt en vecka, är troligen glömt bort nästa vecka.

Robot Restaurant är egentligen inte en restaurang, utan mer en kabaret. Showen började med vad som påminde om en traditionell japansk kabuki-teaterföreställning, fast på ecstasy, med neonfärgade peruker och elektriska gitarrer.

Sedan följde en boxningsmatch mellan två robotar och några riktigt konstiga uppträdanden, inklusive en panda som red på en ko, och en jätteorm som åt upp en av the bad guys, och föreställningen avslutades med att alla robotar, sångare och dansare på scenen. Det var en sådan surrealistisk upplevelse, och jag skrattade under det mesta av showen.

Ibland skrattade jag för att det var roligt, andra gånger, för att det var så konstigt, att jag inte visste hur jag annars skulle reagera (till exempel när roboterna med jättestora bröst kom in på scenen , -WTF ???). 6000JPY låter kanske dyrt, men jag hade verkligen roligt, och det var ett grymt sätt att tillbringa en lördagskväll.

Robot Restaurant, 1-7-1 Kabukicho, Shinjuku, Tel: 03-3200-5500, Adress på japanska: ロボットレストラン|トップページ, 東京都新宿区歌舞伎町1-7-1 新宿ロボットビル地下2階 東京

Besök Robot Restaurant’s website

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop