Tokyo: En kväll på Robot Restaurant

Robot Restaurant, Tokyo

Att vara ensamresande i Tokyo är enkelt. Tokyo är en mycket säker stad och det finns massor med saker som går att göra på egen hand. Jag var ute på stan alla dagarna, och på kvällarna var jag så trött att jag bara gick och la mig i min kapsel efter att ha ätit min dagliga skål med ramen.

På lördagskvällen ville jag dock ha lite variation från min ramen-rutin, och jag kom ihåg att Rieko hade pratat om en Robot Restaurant, som skulle vara väldigt populär, så jag bestämde mig för att kolla in den.

Robot Restaurant ligger i Kabukicho, som är red light distriktet i Shinjuku. I Japan är även red light districts ganska mysiga, och jag har ofta promenerat i Kabukicho på kvällen och natten utan att känna mig obekväm.

Det enda jag var orolig för var, om det skulle vara ett problem att få plats utan att ha bokat biljett i förväg. Fast jag hade tur och fick en biljett till showen som började kl 19:50. Biljetten kostade 6000JPY och för ytterligare 1000JPY fick jag en flaska vatten och en bentolåda med sushi.

Robot Restaurant ligger i en källaren flera trappor under gatuplan, och det var helt packat den kvällen. Jag tror att 99% av publiken var utlänningar, vilket förvånade mig. Jag hade förväntat fler japanska gäster i publiken, men det går fort i Tokyo, oc vad som är populärt en vecka, är troligen glömt bort nästa vecka.

Robot Restaurant är egentligen inte en restaurang, utan mer en kabaret. Showen började med vad som påminde om en traditionell japansk kabuki-teaterföreställning, fast på ecstasy, med neonfärgade peruker och elektriska gitarrer.

Sedan följde en boxningsmatch mellan två robotar och några riktigt konstiga uppträdanden, inklusive en panda som red på en ko, och en jätteorm som åt upp en av the bad guys, och föreställningen avslutades med att alla robotar, sångare och dansare på scenen. Det var en sådan surrealistisk upplevelse, och jag skrattade under det mesta av showen.

Ibland skrattade jag för att det var roligt, andra gånger, för att det var så konstigt, att jag inte visste hur jag annars skulle reagera (till exempel när roboterna med jättestora bröst kom in på scenen , -WTF ???). 6000JPY låter kanske dyrt, men jag hade verkligen roligt, och det var ett grymt sätt att tillbringa en lördagskväll.

Robot Restaurant, 1-7-1 Kabukicho, Shinjuku, Tel: 03-3200-5500, Adress på japanska: ロボットレストラン|トップページ, 東京都新宿区歌舞伎町1-7-1 新宿ロボットビル地下2階 東京

Besök Robot Restaurant’s website

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård