Tokyo Guide: Purikura – Roliga japanska fotoautomater

Purikura är de roliga fotoautomaterna man hittar i många av spelarkaderna i Tokyo. De har avancerade filter och funktioner, som gör att bilderna redigeras efter japanska skönhetsideal: Slät, ljus hud, stora ögon och liten näsa. Har du glömt att sminka dig? Glömt att tvätta håret? Ingen fara, purikura fixar det.

Jag försöker alltid att besöka en purikura, när jag är i Tokyo, både för att det är kul, men också för att bilderna är fantastiska souvenirs att ta med sig hem.

Purikura – Så här funkar det

De flesta ställen har flera olika purikura-automater som man kan välja mellan, – alla med olika teman och funktioner. Några av de nyaste har också redigering, som är anpassad för killar. Förmodligen ett bra val, om du har tagit med din man eller pojkvän som föredrar att se ut som en riddare i rustning istället för en saga prinsessa (jag gillade dock Pouls prinsess-look).

Efter att ha bestämt sig för en purikura-automat betalar man med mynt (vanligtvis kostar det 300–500 ¥) innan man går in i automaten. Det är sällan att det finns automater med instruktioner på engelska, men de flesta purikura-automater är mycket intuitiva att använda, och det finns ofta personal som kan hjälpa.

Man väljer vilken bakgrund man vill ha, och sedan har man vanligtvis möjlighet att välja hur ljus man vill att huden ska vara och vilken typ av ögon man vill ha. Sedan börjar fotograferingen, och monitorn räknar ner innan blixten utlöses. Kom ihåg att titta in i linsen, som är placerad ovanför monitorn.

Efter fotosessionen är det dags att dekorera bilderna. På vissa ställen är dekorationsområdet bara en skärm utanför fotoautomaten, och på andra ställen finns det ett separat område för redigeringen. Man kan välja mellan olika stämplar och stickers , och det är också möjligt att lägga till text till bilderna. Slutligen väljer man antal samt storleken på sina foton. Det finns också ibland möjlighet att skicka de digitala fotona till din telefon, men det fungerar bara för japanska telefoner. När man är klar skrivs fotona ut och man kan hämta ut dem, från ett hål på sidan av purikura-automaten.

Purikura-automater hittar man ofta på en separat våning inne i spelarkaderna i nöjesdistrikt som Shibuya, Shinjuku och Akihabara.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop