Tokyo Guide: Purikura – Roliga japanska fotoautomater

Purikura är de roliga fotoautomaterna man hittar i många av spelarkaderna i Tokyo. De har avancerade filter och funktioner, som gör att bilderna redigeras efter japanska skönhetsideal: Slät, ljus hud, stora ögon och liten näsa. Har du glömt att sminka dig? Glömt att tvätta håret? Ingen fara, purikura fixar det.

Jag försöker alltid att besöka en purikura, när jag är i Tokyo, både för att det är kul, men också för att bilderna är fantastiska souvenirs att ta med sig hem.

Purikura – Så här funkar det

De flesta ställen har flera olika purikura-automater som man kan välja mellan, – alla med olika teman och funktioner. Några av de nyaste har också redigering, som är anpassad för killar. Förmodligen ett bra val, om du har tagit med din man eller pojkvän som föredrar att se ut som en riddare i rustning istället för en saga prinsessa (jag gillade dock Pouls prinsess-look).

Efter att ha bestämt sig för en purikura-automat betalar man med mynt (vanligtvis kostar det 300–500 ¥) innan man går in i automaten. Det är sällan att det finns automater med instruktioner på engelska, men de flesta purikura-automater är mycket intuitiva att använda, och det finns ofta personal som kan hjälpa.

Man väljer vilken bakgrund man vill ha, och sedan har man vanligtvis möjlighet att välja hur ljus man vill att huden ska vara och vilken typ av ögon man vill ha. Sedan börjar fotograferingen, och monitorn räknar ner innan blixten utlöses. Kom ihåg att titta in i linsen, som är placerad ovanför monitorn.

Efter fotosessionen är det dags att dekorera bilderna. På vissa ställen är dekorationsområdet bara en skärm utanför fotoautomaten, och på andra ställen finns det ett separat område för redigeringen. Man kan välja mellan olika stämplar och stickers , och det är också möjligt att lägga till text till bilderna. Slutligen väljer man antal samt storleken på sina foton. Det finns också ibland möjlighet att skicka de digitala fotona till din telefon, men det fungerar bara för japanska telefoner. När man är klar skrivs fotona ut och man kan hämta ut dem, från ett hål på sidan av purikura-automaten.

Purikura-automater hittar man ofta på en separat våning inne i spelarkaderna i nöjesdistrikt som Shibuya, Shinjuku och Akihabara.

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård