Vad är Peace Silk/Ahimsa Silk?

Ahimsa silk, peace silk, non-violent silk

Siden är ett fantastiskt vackert material, och jag visste från början att jag ville sälja sidenprodukter i min butik, men när jag började leta efter leverantörer blev jag chockad över att få reda på hur siden typiskt tillverkas. Visste ni, att det traditionella sättet att producera siden är att koka kokongerna med silkesmaskarna inuti? Många hundratals silkesmaskar kokas levande, bara för att göra en scarf!

Jag tyckte det verkade väldigt onödigt, så jag började leta efter alternativ, och det var då jag fick reda på Peace Silk/Ahimsa Silk.

Peace Silk produceras utan att skada silkesmaskarna, som får kläckas och bli fjärilar. Det tar längre tid och det kostar mer pengar, men inga fjärilar dör i processen, varför Peace Silk även kallas Non-violent Silk.

Jag köper allt siden från Cocccon, som är ett tyskt-indiskt företag. All siden från Cocccon är certifierad ekologiskt, och i stället för kemikalier och giftiga bekämpningsmedel har de utvecklat en blandning av traditionella medicinska örter för att bekämpa skadliga insekter och svamp. Silkesmaskarna äter mullbärsblad, så för att hålla maskarna skyddade från fiender utanför är mullbärsträden täckta med stora nät. Silkeproduktionen äger rum i Jharkand, som är en region i den nordöstra delen av Indien. Genom att ge lokalbefolkningen sysselsättning i säkra, rena omgivningar till en rättvis lön, skapar Coccon ekonomisk tillväxt i en region som annars är präglad av fattigdom.

Hos mitziemeeshop.eu är alla sidenvaror Peace Silk

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop