Var ska man äta i Las Vegas? – Mina favoriter 2023

Las Vegas är en fantastisk stad för foodies, och varje gång jag besöker staden, förvånas jag över hur man har lyckats pressa in så många restauranger i världsklass på så litet ett område.

Las Vegas är en fantastisk stad för foodies, och jag kan aldrig låta bli att förvånas över, hur man har lyckats pressa in så många restauranger i världsklass på så litet ett område.

Längs The Strip hittar man en mix av eleganta kändiskock-restauranger, alla snabbmatskedjor man kan tänka sig, och bufféer så stora att man behöver GoogleMaps för att hitta rätt. Det finns något för varje smak och plånbok på The Strip, men vill man ha en mer autentisk upplevelse, får man bege sig till de små restaurangerna borta från The Strip.

Här är en lista över mina favoritrestauranger just nu. Vissa av dem är gamla favoriter, medan andra är ställen jag nyss har upptäckt, och alla har de någonting som gör, att jag gärna kommer tillbaka så ofta det går.

NoMad Library

$$$$$

En av de nya, stiliga restaurangerna i Las Vegas är NoMad Library inne i trendiga NoMad Hotel. Restaurangens koncept är lik den ursprungliga NoMad Library i New York, med hyllor fulla av gamla böcker och vintage-objekt längs väggarna, vilket skapar en varm och inbjudande atmosfär. Deras signaturrätt är den rostade kycklingen, som alla restaurangens gäster verkar beställa. Kycklingen är fylld med citron, rosmarin, parmesan och brioche, och tillagas i en vedeldad ugn, vilket resulterar i ett krispigt skinn och saftigt, mört kött. Kycklingen serveras med en välsmakande blandning av chorizo, saffransris och svamp, och maten räcker lätt för 2-3 personer (och om ni bara är två personer som delar, beställ inte in något annat än kycklingen, för ni kommer inte kunna äta upp det).

NoMad Library, NoMad Las Vegas

Scarpetta

$$$$$

Denna mörka och stiliga italienare på The Cosmopolitan är stället man ska gå, om man vill ha god italiensk mat i en hip miljö. Restaurangen är elegant, lite dunkel och väldigt raffinerad, med en slät och modern inredning. På menyn hittar man hemlagad pasta, fisk och skaldjur och några enstaka kötträtter. En av deras mest populära rätterna är spaghettin med tomatsås och basilika, men deras krämiga polenta med tyffel och parmesan är också otroligt god. Tidigare hade de benmärgsravioli på menyn, vilket är en av de bästa pastarätterna jag någonsin smakat, men när jag kollade på deras hemsida, såg jag att den tyvärr inte längre fanns med.

Cocktail Hour daily at 5:30pm-7pm with $8 small bites and pasta + $7 select wine and beer

Scarpetta, The Cosmopolitan, Las Vegas

Tacos El Gordo

$

Den anspråkslösa mexikanska taco shop Tacos El Gordo hittar ni strax norr om Wynn/Encore. Tacos El Gordo serverar underbart goda, billiga och autentiska mexikanska tacos, och medan dereas tacos med inälvor och tunga kanske inte är för alla, så har jag fortfarande inte träffat någon, som inte gillade deras Adobada (fläskkött) tacos. Jättegott!

Tacos El Gordo, 3049 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Tel: +1 (702) 641-8228

Gordon Ramsay Burger

$$

Jag ÄLSKAR burgarna på Gordon Ramsay Burger! Ja, kön är lång, och nej, du kommer sannolikt inte att träffa Gordon R. himself, men hamburgarna är grymt goda. Min favorit brukade vara deras Chanterelle Burger, men den finns inte längre på menyn, så mitt nya nummer 1 är deras American Burger.

Gordon Ramsay Burger, Planet Hollywood, Las Vegas

Eggslut

$$

Eggslut är ett trendigt frukostställe känt för underbart goda, ägg-fokuserade frukostar. Deras signaturrätt, The Slut, är ett ägg kokat i ett glas, ovanpå en len potatispuré och serverad med skivor av baguette. Köerna kan vara långa, men jag lovar, att det är värt väntan.

The Slut är inte speciellt mättande, så om du är mycket hungrig, kan det vara klokt att beställa två av The Slut eller komplettera med någon av frukostmackorna, när du nu ändå har köat så länge.

Raku och Sweets Raku

$$$

Sweets Raku brukar få all uppmärksamheten vilket inte är så konstigt för deras desserter är fantastiska, men systerrestaurangen Raku är också riktigt bra. Raku är en japansk restaurang med fokus på robata, som är japanska grillspett, men de har också många andra japanska rätter på menyn och deras agedashi tofu är vansinnigt god.

Raku coh Sweets Raku, Asian Plaza, Spring Mountain Road, Chinatown, Las Vegas

Bacchanal

$$$$

Självklart finns det också en plats på denna lista för min favoritbuffé i Las Vegas. Maten på Bacchanal är snäppet bättre än de andra bufféerna i Las Vegas, och det finns mycket att välja på. Skaldjurssektionen är nog den bästa i Vegas, men allt är faktiskt riktigt gott och av en anmärkningsvärt hög standard, så om du bara vill prova en enda buffé i Las Vegas, så ska det vara Bacchanal. Dyrt, men värt varenda dollar.

Bacchanal, Caesars Palace, The Strip, Las Vegas

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop