Vejle: Sushi och Strawberry Ramune

Strawberry Ramune at Nara Sushi, Vejle

Efter en lång paus var Trine och jag äntligen tillbaka på Nara igår för all-you-can-eat sushi middag. Anledningen till vår långa frånvaro från Nara var att vi provade Bar’sushi för några månader sedan, och vi var båda överens om att Bar’sushi nog var lite bättre än Nara.

Bar’sushi blev därmed vårt nya favorit-sushiställe i Vejle, men för en månad sedan stängde de, och en ny sushirestaurang med ett liknande all-you-can-eat-koncept öppnade. Tyvärr var de inte särskilt bra, och efter en nedslående kväll återvände vi till goda gamla gamla Nara igen.

Nara är verkligen bra value for money, och även om sushin kanske är lite väl tonfisk/lax-centrerad, så är urvalet bra, och personalen är alltid trevlig.

Jag brukar beställa Coke Zero på autopilot, men de hade de här nya surfplatta-menykort, så jag var tvungen att gå igenom hela dryckesmenyn för att göra min beställning och gissa vad? De hade Strawberry Ramune på menyn! Ramune är en japansk kult läsk, känd för den lilla glaskulan, som förseglar flaskan och håller drycken kolsyrad. För att öppna flaskan använder man locket för att trycka ner glaskulan.

När man dricker ur flaskan får man se till att hålla flaskan så att glaskulan trillar ner i en av de två groparna längs flaskhalsen, för annars blockerar kulan flödet och gör det svårt att dricka. Som tur var kom min Ramune med ett sugrör, så jag behövde inte bekymre mig om detta. Och hur smakar Strawberry Ramune? Sött och väldigt syntetiskt, på ett underbart, nostalgiskt sätt:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård