Vejle: Sushi och Strawberry Ramune

Strawberry Ramune at Nara Sushi, Vejle

Efter en lång paus var Trine och jag äntligen tillbaka på Nara igår för all-you-can-eat sushi middag. Anledningen till vår långa frånvaro från Nara var att vi provade Bar’sushi för några månader sedan, och vi var båda överens om att Bar’sushi nog var lite bättre än Nara.

Bar’sushi blev därmed vårt nya favorit-sushiställe i Vejle, men för en månad sedan stängde de, och en ny sushirestaurang med ett liknande all-you-can-eat-koncept öppnade. Tyvärr var de inte särskilt bra, och efter en nedslående kväll återvände vi till goda gamla gamla Nara igen.

Nara är verkligen bra value for money, och även om sushin kanske är lite väl tonfisk/lax-centrerad, så är urvalet bra, och personalen är alltid trevlig.

Jag brukar beställa Coke Zero på autopilot, men de hade de här nya surfplatta-menykort, så jag var tvungen att gå igenom hela dryckesmenyn för att göra min beställning och gissa vad? De hade Strawberry Ramune på menyn! Ramune är en japansk kult läsk, känd för den lilla glaskulan, som förseglar flaskan och håller drycken kolsyrad. För att öppna flaskan använder man locket för att trycka ner glaskulan.

När man dricker ur flaskan får man se till att hålla flaskan så att glaskulan trillar ner i en av de två groparna längs flaskhalsen, för annars blockerar kulan flödet och gör det svårt att dricka. Som tur var kom min Ramune med ett sugrör, så jag behövde inte bekymre mig om detta. Och hur smakar Strawberry Ramune? Sött och väldigt syntetiskt, på ett underbart, nostalgiskt sätt:)

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop