Review: BeHoomi Steam Eye Mask

När April hälsade på mig i Norge hade hon med sig en liten present, en BeHoomi Steam Eye Mask. Hon berättade att hon alltid använder dem när hon reser eftersom de hjälper henne att slappna av och somna lättare. Jag hade aldrig testat en sådan tidigare, men jag blev direkt nyfiken. April är från Korea och har alltid stenkoll på de senaste skönhetstrenderna från Asien.

Jag måste erkänna att min första tanke var att masken såg ut som ett trosskydd. Formen, materialet och förpackningen fick mig att undra om jag hade förstått rätt. Men när jag satte på mig den blev jag positivt överraskad. Den började långsamt bli varm och efter några minuter kändes det som att ha en mjuk, varm handduk över ögonen. Den version jag provade hade lavendeldoft och doften var precis lagom. Mjuk och lugnande utan att bli för stark. Värmen höll i ungefär 20 till 25 minuter och jag kände hur både ansiktet och kroppen slappnade av. Det var verkligen en skön känsla och jag förstår varför April gillar dem så mycket.

Trenden med ångmasker för ögonen började i Japan i början av 2010-talet när märket MegRhythm lanserade sin originalprodukt Steam Eye Mask. Den blev snabbt populär bland pendlare och kontorsarbetare som använde den för att koppla av på tåget eller under rasten. MegRhythm räknas fortfarande som det mest kända märket i kategorin, och deras framgång gjorde konceptet känt i resten av världen.

Masken jag fick av April kom från BeHoomi. Jag trodde först att det var ett koreanskt märke, medan April trodde att det var amerikanskt. När jag tittade närmare såg jag att maskerna faktiskt tillverkas i Kina, även om de säljs via amerikanska webbutiker. Det gör ingenting, kvaliteten är helt okej. Materialet känns mjukt mot huden och det finns varken vassa kanter eller den där plastiga lukten som ibland följer med billigare produkter.

BeHoomi-masken är för engångsbruk. Inuti finns ett tunt lager pulver som blir varmt när det kommer i kontakt med luft. Masken värms alltså upp av sig själv när man öppnar förpackningen, helt utan el eller mikrovågsugn. Temperaturen ligger runt 40 till 45 grader och värmen tillsammans med den milda ångan känns som en liten spabehandling för ögonen. Många använder maskerna för att lindra torra eller trötta ögon, eller bara för att varva ner efter en lång dag framför datorn. Jag tycker den fungerar extra bra på kvällen precis innan man ska sova. Värmen får musklerna att slappna av och lavendeldoften hjälper kroppen att komma till ro.

Jag har använt den flera gånger sedan dess, särskilt efter långa dagar framför datorn, och den gör faktiskt skillnad. Ingen dramatisk förändring, men tillräckligt för att ögonen ska kännas mindre trötta och kroppen snabbare gå ner i varv. Det finns förstås några nackdelar. Masken kan bara användas en gång och när den har svalnat är effekten borta. Det känns lite onödigt med allt förpackningsmaterial, men samtidigt är den praktisk när man reser eller bara vill unna sig en stunds avkoppling utan krångel. Jag önskar bara att värmen höll lite längre, för 25 minuter känns kort när man väl har kommit till ro.

Sammanfattningsvis tycker jag att BeHoomi Steam Eye Mask är en positiv överraskning. Den ser kanske lite lustig ut, men den fungerar. Om du har svårt att varva ner på kvällen eller vill ta med lite spakänsla på resan är den helt klart värd att testa. Jag tror inte att BeHoomi säljs i Europa ännu, men det japanska originalmärket MegRhythm finns på Amazon.

MegRhythm 2624800 Eyemask Warming, 5 Pieces
86,07 kr

Trenden med ångmasker för ögonen började i Japan i början av 2010-talet när märket MegRhythm lanserade sin originalprodukt Steam Eye Mask. Den blev snabbt populär bland pendlare och kontorsanställda som använde den för att koppla av under rasterna eller på tåget hem. MegRhythm räknas fortfarande som det mest kända och mest uppskattade märket i kategorin, och det var till stor del deras framgång som gjorde konceptet populärt i resten av världen.

Om du behöver lite extra hjälp för att slappna av efter en lång dag är MegRhythm Steam Eye Mask med lavendel en liten bit vardagslyx.

Annonslänk: Jag får en liten provision om du handlar via den här länken, men det kostar förstås inget extra för dig
11/25/2025 05:06 am GMT


Las Vegas är en fantastisk stad att äta ute i. Oavsett om du gillar kändiskockar, enorma bufféer eller gourmetburgare hittar du det i Las Vegas.

Restauranger

Längs The Strip ligger de flesta restaurangerna inne i de stora kasinona, och generellt kan man säga att nivån på maten speglar standarden på kasinot, och de enklaste restaurangerna finns på de billigaste kasinona, och de mest exklusiva på de dyraste.
På vardagar brukar det sällan vara något problem att få bord, men om du vill äta på en speciell restaurang vid en viss tidpunkt bör du boka i förväg. Helgerna i Las Vegas är alltid hektiska, och på de mest populära restaurangerna kan man behöva boka flera veckor i förväg.

Jag brukar använda OpenTable.com för att boka bord, men om det verkar vara fullbokat överallt kan det ofta löna sig att ringa direkt till restaurangen. Ofta lyckas de ändå klämma in ett extra bord.

Det kan vara svårt att få tag i taxi på kvällen när alla andra också försöker, så det är smart att äta middag i samma kasino som den bar eller nattklubb man tänkt gå vidare till, eller åtminstone inom gångavstånd. Boka bord till klockan 21 och gå direkt från middagen till nattklubben.

Bufféer

Bufféerna i Las Vegas ger verkligen mycket för pengarna, men kvaliteten varierar. Jag har lämnat vissa av de billigaste bufféerna hungrig eftersom maten helt enkelt inte såg särskilt aptitlig ut. De mer exklusiva bufféerna är också de mest populära, och vid middagstid är det ofta långa köer utanför. Det gäller att ha tålamod för de obegränsade mängderna av krabbklor, rostbiff och chokladdesserter är väl värda väntan.
Lunchbufféerna är ofta billigare och erbjuder ungefär samma utbud som på kvällen. Det är också mindre folk, så man slipper nästan alltid vänta länge på bord.
De flesta bufféer inkluderar läsk och juice, men öl, vin och cocktails kostar extra. Är du i Las Vegas under helgen rekommenderar jag att prova en mimosa- eller champagnebrunch på någon av de bättre bufféerna på lördag eller söndag. På de enklare bufféerna finns sällan någon klädkod, och gästerna ser ofta ut som om de precis stigit upp ur sängen. På mer exklusiva ställen, som till exempel Wicked Spoon, förväntas man klä sig lite finare.

Billig mat

Det finns inga riktiga mataffärer längs The Strip, men de flesta apotek har en liten matavdelning där man kan köpa sallader, smörgåsar och färdigrätter. Det är sällan tillåtet att förvara större mängder mat på hotellrummet, och det rekommenderas inte heller eftersom många rum saknar kylskåp.
Om du vill spara lite pengar på maten har Las Vegas ett stort och prisvärt utbud av snabbmatskedjor och jag tror faktiskt inte att det finns en enda kedja som inte finns representerad på The Strip.

Arthur Bryant’s – Old school barbecue i Kansas City

Arthur Bryant’s var det första barbecuestället jag testade i Kansas City, och vilken start det blev. Restaurangen har funnits sedan 1930-talet och räknas som en av de mest legendariska barbecueupplevelserna, inte bara i Kansas City utan i hela USA. Den oansenliga fasaden döljer ett ställe som genom åren lockat både presidenter, filmstjärnor och matnördar som alla velat smaka på äkta Kansas City-style barbecue.

Vi beställde burnt ends och pork ribs, med baked beans och cheesy corn som sides. Jag var helt såld. Såsen är syrligare och kryddigare än den söta barbecue man annars förknippar med Kansas City, och den funkar otroligt bra med det rökta köttet.

Burnt ends är de mörka, karamelliserade bitarna från den mest marmorerade delen av en smoked brisket, en riktig Kansas City-specialitet. Förr i tiden sågs de mest som rester som delades ut gratis, men idag är de bland det mest eftertraktade på menyn. Fulla av smak, med en perfekt balans mellan krispig kant och saftigt kött. På Arthur Bryant’s serveras de i en söt, kryddig sås tillsammans med några skivor helt vanligt vitt bröd. Inget tillgjort, bara riktigt gott. Såsen håller ihop allt, och brödet suger upp smakerna på precis rätt sätt.

Men det var faktiskt revbenen som imponerade mest. Perfekt tillagade, magra men ändå saftiga, med en djup och tydlig rökighet. Bland de bästa jag har ätit.

Baked beans var typisk Kansas City-style – mörka, rökiga och rejält smakrika. Cheesy corn var desto tyngre, med smält ost och majs i en nästan gratängliknande sås. Lite mastigt i större portioner, men perfekt som ett par skedar bredvid köttet.

Arthur Bryant’s är inget man besöker för inredningen eller servicen. Här handlar allt om maten, och den är riktigt bra. Det är barbecue utan krusiduller, precis som det alltid har gjorts. Vill du ha en äkta introduktion till Kansas City-style barbecue, är det här du ska börja.

Arthur Bryant’s Barbeque, 1727 Brooklyn Ave, Kansas City, MO 64127, United States