Dejting i Dubai – En killes perspektiv

JBR Beach, Dubai

Människor från hela världen kommer till Dubai för att jobba, och många av stadens expats är unga singlar. Trots det kan det vara svårt (och mycket dyrt) att hitta kärleken i Dubai, särskilt om man är kille. Jag har bett min killkompis från Danmark berätta om hur det är för killar att dejta i Dubai.

Dejting i Dubai – Ain’t no love in the heart of the city

I Dubai är 75% av invånarna män och denna ojämlikhet i könsfördelningen har stor inverkan på dejting här i staden. Många kommer dessutom från länder med mycket traditionella könsroller, så killen förväntas alltid ta det första steget. Kombinerat med det stora överskott av män innebär det, att man som kille i allmänhet måste jobba mycket hårdare för att få en dejt.

En av de sakerna som gör Dubai unik är att man har möjlighet att träffa människor från hela världen. Trots detta föredrar många att dejta människor med samma bakgrund och kultur som de själva. Jag har träffat många danskar, som bara umgås med andra danskar som de möter i Facebook-grupper endast för danskar. Jag tror att de flesta nationaliteter här nere har sina egna stängda Facebook-grupper, som folk använder för att hitta nya vänner och dejter från sitt hemland.

Om man har en mer öppen attityd och gärna träffar människor från andra länder, inser man dock snabbt att det finns en utpräglad dejting-hierarki i Dubai. Är man kille från Skandinavien är det relativt lätt att hitta en dejt, eftersom många kvinnor ser oss som ganska långt framme när det gäller jämställdhet mellan könen. Dessutom är folk från Västeuropa ofta välutbildade och har vanligtvis bra jobb med höga löner, plus att det inte finns så många av oss.

På Tinder skriver några tjejer helt öppet vilka nationaliteter de vill dejta och vilka de absolut inte vill dejta, och jag har sett många skriva ”Inga indier eller pakistanier” i sin profilbeskrivning. I Dubai är det mycket vanligt att människor med lägre löner bor i små lägenheter med 6-7 rumskamrater, så vissa tjejer skriver också att man inte ska kontakta dem, såvida man inte har sitt eget boende.

Kostnaden för att hitta sann kärlek – It’s all about the money

För killar är dejting dyrt i Dubai, oavsett vart man kommer ifrån. Många tjejer i Dubai kommer nämligen från länder där killen förväntas betala för allt, och om man inte gör det, kommer man att uppfattas som snål. Dessutom är Dubai en väldigt materialistisk stad, och efter en tid i ökensolen påverkas de flesta av den glammiga livsstilen härnere där mycket vill ha mer.

I Dubai är det helt normalt även utanför dejting-världen att fråga främlingar vad de jobbar med, vilket område de bor i och vilken bil de kör; allt i syfte att mäta vad personens finansiella nettovärde kan tänkas vara. En kompis berättade för mig om en tjej som skrev på Tinder att “om du flyger ekonomiklass, kan du lika väl låta bli att skriva”.

När man ska på dejt i Danmark, är det helt okej att ta cykeln och träffas på restaurangen, men här i Dubai förväntar tjejen att man kommer och hämtar upp henne (i en fin bil) eller skickar en Uber. Det är okej att träffas för kaffe eller cocktails på första dejten, men om man vill imponera och visa att man är seriös måste man bjuda ut henne på middag med vin på en trevlig restaurang senast på andra dejten.

Jag spenderar vanligtvis cirka 700-1000AED om jag bjuder en dejt på middag, men det kan också bli mycket dyrare. Jag var en gång ute med den här tjejen som valde en flaska vin till 800AED från menyn samt väldigt dyr mat. ”Jaha, då får jag väl äta tonfisk på burk resten av månaden” tänkte jag.

Vart träffar man tjejer i Dubai ? – In da club

Det är inte så ofta jag går ut för att träffa tjejer, för det är extremt dyrt att gå ut på nattklubbar om man är kille. På de mer fancy klubbarna som Cavalli Club ser man huvudsakligen västerländska tjejer och libanesiska killar, medan jag har hört att det finns klubbar i gamla delen av Dubai där alla indier går, såväl som karaoke-klubbar där bara filippiner går ut.

Om jag skulle rekommendera ett bra ställe att gå ut för att träffa tjejer i Dubai, skulle det vara Sho Cho på Dubai Marine Beach & Resort. De har cabin crew-kvällar med gratis drinkar för flygvärdinnorna från Fly Dubai och Emirates. De flygvärdinnorna jag har dejtat har alla varit riktigt trevliga och smarta tjejer utan någon dold agenda, av den sorten som man gärna vill träffa, men som är svåra att hitta i Dubai.

Min värsta dejt i Dubai – On to the next one

Jag hade pratat med den här tjejen på Tinder, och vi hade avtalat att träffas i Festival City och hitta någonstans att äta middag. På Tinder photoshoppar många sina bilder, men hennes fall var helt extremt! När jag kom till det ställe vi hade avtalat att träffas, kunde jag inte se någon i närheten som såg ut som henne, så jag var tvungen att ringa för att hitta henne. Det visade sig att hon stod precist framför mig, men hon såg så annorlunda ut i verkligheten, att jag inte kände igen henne.

”Hur f.. gör jag nu” tänkte jag. Även om man inte ser ut som en modell kan man ju vara en trevlig och snäll person, men om man känner ett behov av att photoshoppa sig själv i en så extrem grad, tycker jag det säger mycket om hur man är som person.

Vi gick en liten promenad och sedan låtsades jag att jag var tvungen att åka till jobbet och att jag tyvärr fick ställa in middagsplanerna, och sedan gick jag därifrån efter att ha bokat en Uber åt henne. Jag tror att hela grejen med att försöka vara något man inte är, är mycket typiskt för Dubai och inte bara när det gäller dejting. I Danmark uppfostras man med att det är fult att skryta och ha för höga tankar om sig själva (tack Jantelagen), men här nere är det helt motsatt, och allt från cv till utseende måste blåsas upp och överdrivas. Det är lätt att få tanken att man inte duger som man är, vilket jag tycker är riktigt tråkigt.

Det bästa stället att ta en dejt i Dubai – On a night like this

Jetty Lounge på One & Only Royal Mirage är en av mina favoritplatser för en dejt i Dubai. Det är en trevlig och lugn loungebar, som ligger på stranden, men man är fortfarande inne i staden. Man har utsikt över The Palm och skyskraporna i Dubai Marina, och de spelar loungemusik i bakgrunden, men inte för högt, så hela atmosfären inbjuder till att man prater och lär känna varandra.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop