En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
Du är nu anmäld till Mitzie Mees nyhetsbrev. Varje söndag skickar jag ett mail till dig med recept, reseinspiration och nyheter från shoppen.
Frågor? Kommentarer? Förslag?
Skicka mig ett mail på hello@mitziemee.se
En japansk ume är något mittemellan en aprikos och en plommon, och i Japan fermenterar man den med havssalt och får ett snack, umeboshi, som är både intensivt surt och …
I närheten av mitt hotell i Hong Kong hittade jag ett riktigt trevligt café, Cross Cafe. Jag gick dit till frukost och fick en meny med makaronsoppa med skinka (eller …
Disclaimer: Jag blev inbjuden att prova några av desserterna på Matcha Cafe Maiko, men som alltid är mina åsikter mina egna. Matcha Cafe Maiko är en café-kedja med fokus på …
När Steve var på besök hos mig i Norge bestämde vi oss för att spendera helgen i Stavanger. AC och Kristian följde också med, och vi checkade in på Victoria …
Jag hade tagit nattbussen från Bangkok till Mae Sot och anlände tidigt på morgonen. Det var alldeles för tidigt för att checka in på hotellet, och dessutom var jag hungrig. …
Genkiya Mart är en liten japansk livsmedelsbutik på Spring Street. De har funnits ett tag, men det var först nyligen jag upptäckte dem. De har ett fantastiskt utbud av japanskt …
Dalgona (달고나, även kallad ppopgi på koreanska) är en traditionell koreansk sötsak som går tillbaka ända till 1960- och 1970-talet. Det var dock först med Squid Game 2021 som dalgona …
Borbor (បបក) är en risgröt som är populär i Cambodia, och det är en av de rätter som snabbt blir en favorit när man besöker landet. Borbor påminner lite om …
Efter en blåsig eftermiddag på Rockaway Beach tänkte vi stanna i området och äta middag, och hittade Adrienne’s i Broad Channel. Vi hade inga förväntningar alls, så det var en …
Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i …
All’Antico Vinaio är en italiensk sandwichbutik som ursprungligen kommer från Florens, men som nu också har filialer i New York. På All’Antico Vinaio gör man schiacciata-sandwichar med ett speciellt bröd, …
År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för …
©Mitzie Mee