Häromdagen gick Tina och jag ut för att äta lunch i Montclair. Vi hade egentligen tänkt gå till Faubourg, som är en gammal favorit, men så fick vi syn på…
Dalgona (달고나, även kallad ppopgi på koreanska) är en traditionell koreansk sötsak som går tillbaka ända till 1960- och 1970-talet. Det var dock först med Squid Game 2021 som dalgona…
Jag har firat nyårsafton i Bangkok flera gånger, men det var inte förrän 2022 som jag äntligen fick uppleva den stora nyårsfesten och nedräkningen vid CentralWorld. CentralWorld är känt för…
Borbor (បបក) är en risgröt som är populär i Cambodia, och det är en av de rätter som snabbt blir en favorit när man besöker landet. Borbor påminner lite om…
Häromdagen gick Tina och jag ut för att äta lunch i Montclair. Vi hade egentligen tänkt gå till Faubourg, som är en gammal favorit, men så fick vi syn på…
Mangosäsongen i Thailand sträcker sig från april till juni, och även om man kan få tag på mango året om, är det under dessa månader de smakar som allra bäst.…
Vi äter massor av fläskkött i Danmark, så det kom nog inte som någon stor överraskning att det var stekt fläsk som tog hem priset som Danmarks nationalrätt år 2014.…
Runt påsk gör barnen i Danmark brev med rim och gåtor, så kallade “gækkebreve”. Själva brevet är ett vitt papper, konstfullt utskuret, ofta som en snöflinga eller spets. Dessa pappersklipp…
Rung Rueang har varit mitt favoritställe för nudlar sedan mitt första besök för över 10 år sedan. Det var Annie som berättade för mig om Rung Rueang när jag bad…
När man reser med sina foodie-kompisar har mat och restauranger högsta prioritet, så redan innan vi ankom till San Francisco, hade vi en grov skiss över vad vi skulle äta,…
Målet med min resa till Engelberg var att besöka toppen av Titlis, så trots att det var lite molnigt den dagen jag anlände, bestämde jag mig ändå för att åka…
Senast jag besökte AC i Norge, föreslog hon att vi skulle åka ut och fiska makrill. Det lät spännande, och vädret var fint, så efter frukosten gav vi oss iväg…
Glöm allt om Pho, för i Hoi An är det Cao Lau som gäller. Cao Lau är en sorts nudelsoppa utan nudlar. Förvirrad? Tänk tjocka vita nudlar, färska örter och…
Det kan vara lite av en utmaning att öppna en kokosnöt, särskilt om du inte har provat det förut. Med rätt teknik är det dock faktiskt ganska överkomligt, och när…
Jul i Tivoli är verkligen något speciellt. Från slutet av november och genom hela december är den gamla nöjespark omvandlad till en fascinerande bubbla av julstämning och vintermagi. När mörkret…
En av mina thailändska favoriträtter är den spicy och syrliga tom yum-soppan, och på P’Aor serverar de en av de bästa versionerna jag någonsin smakat. Jag brukar beställa en portion…
Att dricka morgonkaffe på Tea Garden i Mae Sot är en härlig upplevelse. Kaffet är färskbryggt från bönor som kommer från små kaffefarmer i norra Thailand, där bergen är högre.…
Sahm är en cocktailbar på en av de mer anonyma gatorna i Apgujeong. När man kliver in genom dörren möts man av en intim och exklusiv atmosfär som gör att…
Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen…
Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva…
Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det…
Tina tog ett senare flyg än jag, så hon anlände först till Vegas sent på kvällen. Jag hade förberett en välkomstdrink åt oss i form av en jättestor daiquiri från…
Medan jag väntade på att checka in på hotellet gick jag en promenad längs Main Street för att hitta ett ställe att äta sen frukost. Klockan var runt 12 på…
Jag brukar annars säga att jag har blivit för gammal för att vilja stå i kö, oavsett om det är för mat eller för disco, men i Vegas gör jag…
Våren är här, och det är dags att säga adjö till de tunga vinterkläderna och ta tillbaka färgerna till garderoben. Tie-dye-sjalar är ett riktigt bra sätt att introducera lite…
Varje år, på dagen för Oscarsgalan, skickar min vän Alex sin personliga topp tio-lista över filmer han har sett under det föregående året. Det är en fantastisk lista, fylld med…
En av punkterna, där koreansk hudvård skiljer sig väsentligt från svensk hudvård är själva rengöringen av huden. Medan vi i Skandinavien oftast bara använder en enda rengöringsprodukt, är det i…
Soby’s är en mysig restaurang mitt på Main Street i Greenville. Menyn består främst av traditionell mat från södra USA med en modern twist. Det används främst lokala ingredienser, och…
©Mitzie Mee