Vi planterar ett träd för varje produkt du köper – Fri frakt på beställningar över 500kr.

Recept: Världens godaste fetaoströra som alla gillar

by Sanne - Mitzie Mee
feta dip, recept

Denna fetaoströran är superenkel och mycket snabb att laga. Perfekt som snack innan middagen eller att ta med till knytkalas. Jag brukar ha i soltorkade tomater eller grillade paprika (de i olja är bäst), men man kan mixa med allt man känner för. 

Recept: Fetaröra

Ingredienser:

250g fetaost

4 msk olivolja

2 msk. färskpressad citronsaft

Grillad paprika eller soltorkade tomater i olja

2 vitlöksklyftor

Cayennepeppar

Mosa fetakosten med en gaffel och blanda med olivoljan i en skål.

Tillsätt en bit finhackad, grillad paprika eller ett par soltorkade tomater för att ge röran lite smak samt en fin röd färg.

Tillsätt lite cayennepeppar (1/2-1 tsk beroende hur kryddig man vill ha det). Man behöver inte ha i salt, eftersom fetan är väldigt salt i sig själv.

Det går också bra att använda en mixer för att blanda alla ingredienser, men jag gillar den tjockare, lite klumpiga konsistens man får genom att använda en gaffel. Dessutom får det röran att att se hemlagad ut, och inte som något man har köpt i mataffären.

När det gäller fetaost, se till att ni använder riktig feta gjord av fårmjölk. Om ni använder feta gjort på ko-mjölk, (som faktiskt inte är feta), blir röran inte lika krämig, och den kommer sakna den karakteristiska skarpa fetasmaken.


Reklam: Fetaoströran smakar underbart gott med kex från Hungry Bird Eats, som min kompis Tina säljer.

Kommentera