Jeju Island: Donato’s – Jättegod pizza i Hyeopjae

Donato's, excellent Italian restaurant in Hyeopjae, Jeju island

När vi kom tillbaka från vår galna Hallasan-uppstigning, gick vi och la oss direkt och sov i 12 timmar. Dagen därpå vaknade vi med ont i ben och fötter, och ingen av oss orkade gå mer än några få steg.

AC spenderade det mesta av dagen med att sörja sin mobil som dog i regnen på berget, medan jag hade några saker att fixa på datorn. När det var dags för kvällsmat gick vi till den italienska restaurangen Donato’s tvärs över gatan från vårt hotell. Inte långt att gå, och vi ville bara ha något enkelt att äta, så vi kunde komma tillbaka till rummet igen fort och vila.

Jag har tidigare fått fantastiskt italienskt mat i Seoul, men italienskt mat i en liten by på Jeju Island? Hmm, jag var tveksam. Till min stora förvåning visade det sig att pizzorna på Donato inte bara var bra, utan bland de bästa jag har ätit i Korea.

Vinet, som kom in med kaffelock var också bra, så vi ångrade båda att vi inte hade upptäckt Donato tidigare under vår vistelse. Gör inte samma misstag som vi. Om du besöker Hyeopjae på Jeju Island, måste du gå och äta på Donato’s.

Donato’s, 6 Hyeopjae 2(i)-gil, Hallim-eub, Jeju Island

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård