Rainbows Kökshandduk

Weavers & Fair Fashionista

140,00kr.

Kökshandduk i handvävd bomull i blå himmel/regnbågsmönster. Kökshandduken kan användas för att torka disk, men den är också fin som inredningsdetalj eller som duk till en brödkorg.

Färg: Multi

100% handvävd bomull

44cm x 68cm (måtten kan variera lite)

Tillverkningsland: Cambodia

 

 

Weavers Project i Cambodia

Weavers Project i Takeo, Cambodia

Weavers Project är ett social företag som startades av Sonas World och familjen Meas med syftet att skapa hållbar ekonomisk tillväxt i landsbygden i Cambodia. Cambodia har en stark tradition av vävning, men det är ett handverk på utdöende på grund av konkurrens från billigare, fabrikstillverkade textilier i kombination med ett vikande intresse hos den yngre generationen att lära sig väva.

Weavers Project har som målsättning att ändra på detta genom att erbjuda landsbyborna jobb som vävare, men Weavers Project erbjuder inte bara en inkomstkälla, utan också hopp om en ljusare framtid för vävarna och deras familjer. Vävarna är med i hela processen från design och färgning av garn till färdig produkt. Denna involvering skapar yrkesstolthet, självkänsla och motivation, vilket tydligt ses i de vackra mönster och färgkombinationer, som kännetecknar Weavers Project.

Läs mer om Weavers Project >>

Shop Weavers Project

Mer från Weavers Project