Skopåsar – Ett måste på resan

skopåsar med ficka

En bra skopåse är en av de sakerna man inte vet att man behöver, men när man väl har skaffat en, så fattar man inte, hur man tidigare klarat sig utan. Jag har själv jobbat många år som cabin crew (flygvärdinna), och det är ett jobb, som inkluderar skobyten x många under en vanlig arbetsdag. Många cabin crew har lite finare skor med höga klackar, som man bär på flygplatsen och när man välkomnar passagerarna medan flyget fortfarande är på marken. När man väl är i luften och ska börja servera mat, byter man till mer bekväma skor. Skopåsarna, som vi fick från flygbolaget var ofta av den billigare sorten, och hade ingen annan funktion än att förvara skorna.

Jag har dock ofta tänkt att man enkelt skulle kunna ändra designen på de här traditionella, tråkiga skopåsarna, och göra dem mycket mer användbara. För ett tag sedan vände jag mig därför till Kanary och kvinnorna från CWSG i Cambodia med min skopåse-design, och det resulterade i Not Just A Shoe Bag, och, som namnet antyder, är det mycket mer än bara en skopåse.

skopåsar med ficka


Not Just a Shoe Bag har en stor ficka med dragkedja fram, där du kan förvara ett par extra strumpbyxor eller vanliga strumpor, samt skokräm, en putsduk och vad du annars behöver.

När du väl kommit fram till resmålet kan du använda skopåsen som miniryggsäck ute på stan, eller till dina löparskor om du till exempel måste ta buss eller tunnelbana för att komma till löprundan. Självklart kan du även använda den som en miniryggsäck eller som gympapåse för träningskläder och skor.

Skopåsarna är gjorda av upcycled tyg, som är tyg som blivit över från klädfabrikerna i Cambodia. Kanary köper tyget direkt från fabrikerna eller från säljare på textilmarknaderna i Phnom Penh, och på det viset bidrar vi till en mer hållbar produktion.

Not Just a Shoe Bag

CWSG

Skopåsar i upcycled tyg från CWSG (Cambodia Women's Support Group). Hållbart & Fair

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård