Bangkok: Fried Curry Crab på Somboon Seafood

Somboon Seafood är en mycket populär restaurangkedja i Bangkok. Den ursprungliga restaurangen öppnade tillbaka i 1969, och deras fried curry crab blev snabbt en klassiker.

Krabben ser kanske inte särskild aptitlig ut, men det spelar ingen roll, när man inser hur gott det smakar. Currysmaken framhäver smaken av krabba på bästa viset och det var omöjligt att sluta äta. Såg ni hur stor en portion jag fick? Jag dubbelkollade med personalen att det verkligen var en liten krabba jag hade fått in, och ja, det var det.

Jag hade beställt en skål med ris tillsammans med min Fried Curry Crab, men den dök aldrig upp. Det gjorde dock inget, för krabban smakade utmärkt utan tillbehör.

Jag fick också en friterad havsabborre (fried grouper) med krispig basilika, chili och jättemycket vitlök. Det fanns tillräckligt med vitlök för att hålla alla Bangkoks vampyrer på behörigt avstånd i flera dagar! Abborren var krispig och god, och blev serverad med en smaskig sås av chili, fish sauce och lime.

Någon gång berättade någon för mig att i Thailand vänder man aldrig på fisken när man äter den. Gör man det, kommer ett skepp att sjunka. I stället tar man bort fiskbenen och äter vidare från sidan man började från. Jag har senare hört att det här bara är skitsnack, och ingen bryr sig vad du gör med din fisken, men jag försöker fortfarande att låta bli att vända fisken. Vill ju inte att något skepp ska sjunka 🙂

Krabban och abborren såldes efter vikt och man kunde välja mellan storlek liten, medium och stor. Jag fick en liten abborre och en liten krabba, men det hade varit mer än tillräckligt med mat för 2-3 personer. Jag fick också en färsk kokosnöt, och den totala notan var strax över 1000THB. Ett mycket rimligt pris för all den goda maten.

Portionerna är stora, så försök att gå med ett par vänner, så du kan prova mer rätter

Det hade varit trevligt med våtservetter för händerna före och efter krabban. Jag frågade inte, och de kanske glömde att ge mig, men det är kanske en bra idé att ta med egna.


Det är alltid lång kö utanför Somboon i Surawong, men man kan boka bord i förväg (minst 24 timmar innan) på Somboons hemsida och slippa köa.


Somboon Seafood, 169, 169/7-12, Surawong Road, Bangkok


LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop