Jag landade i Bangkok ganska sent, och innan jag kom in till staden och fick checkat in på hotellet var klockan runt nio. Mitt hotell låg på en lugn sträcka av Charoen Krung Road utan många restauranger i sikte, så för en kort stund hann jag undra, om jag skulle behöva gå och lägga mig hungrig. Som tur var, hittade jag då ett litet ställe, där en man serverade soppa från en jättegryta.
En av personalen pratade engelska, så jag frågade vad deras mest populära maträtt var, och hon berättade för mig att det var khao tom, ris soppa, med anka (utsålt) eller revben. Många av de mindre restaurangerna i Bangkok specialiserar sig på en eller två rätter som de sedan lagar till perfektion. Man kan hitta andra rätter på menyn, men man upptäcker snabbt att alla lokala bara beställer signaturrätten.
För denna restaurang var det rissoppa med revben, så det var vad jag beställde, tillsammans med en flaska cola att släcka törsten med. Soppan var välsmakande och fyllt med rostad vitlök, och sa mättande att jag knappt orkade äta upp hela min portion.
Restaurangens namn stod bara på thailändska, så jag frågade min kompis Annie vad namnet var på engelska, och hon sa att det var Khao Tom Ped Lao Tee. Så vet du det, om du skulle vara hungrig i Bangkok sent på kvällen:)
Khao Tom Ped Lao Tee (ข้าวต้มเป็ดเล่าตี๋), 1091 Charoen Krung Road (across the street from Woodlands Inn), Bang Rak, Bangkok