Jag är tillbaka i Danmark och det snöar! Igår åkte jag och handlade mat, och när jag var klar och gick till bilen, snöade det för fullt. Det snöar inte …
Denmark
-
-
Bølle och Bella älskar stranden vid Skærbæk, som ligger 20 minuter från mina föräldrars hem. Det finns så mycket att doftar på och så många nya intryck att ta in, …
-
Igår var det min födelsedag och min familj hade ordnat en kagekone från den lokala konditorn. I Danmark får man ofta serverat kagekone eller kagemand på barnkalas. En kagekone är …
-
Jag upptäckte Kurt’s Kaffebar i sommar när jag strosade runt i Fredericia, och jag kunde knappt tro mina ögon. Fredericia är känt för många saker, men små mysiga små kaféer …
-
Efter en lång paus var Trine och jag äntligen tillbaka på Nara igår för all-you-can-eat sushi middag. Anledningen till vår långa frånvaro från Nara var att vi provade Bar’sushi för …
-
Dansk wienerbröd (wienerbrød) härstammar egentligen från Österrike och kom till Danmark med österrikiska bagare i mitten av 1800-talet. Det luftiga, frasiga brödet blev snabbt populärt i Danmark, och idag finns …
-
I dag åt syster T och jag brunch på Mums, som är ett litet mysigt kafé nära hamnen i Fredericia. Vi var där klockan 10, när de öppnade, och efter …
-
Min kompis April från New York besökte Danmark förra veckan, så äntligen fick jag möjligheten att bjuda henne på inlagd sill, rundstykker och annat gott från Danmark.
-
I torsdags träffade jag Lise och Michael för brunch. De var så snälla att komma och hämta upp mig på Centralstationen i Köpenhamn, och därifrån åkte vi ut till Amager …
-
Vi äter mycket griskött i Danmark, så det borde inte vara någon överraskning att stekt fläsk, röstades fram som Danmarks nationalrätt i 2014. Stegt flæsk serveras traditionellt med potatis och …