Köpenhamn: Stekt fläsk på Nyboders Køkken

Vi äter mycket griskött i Danmark, så det borde inte vara någon överraskning att stekt fläsk, röstades fram som Danmarks nationalrätt i 2014. Stegt flæsk serveras traditionellt med potatis och en vit sås med persilja. Man steker antigen fläsket på pannan eller i ugnen. Jag har också hört talas om friterade versioner, men det är definitivt inte det traditionella sättet att laga stekt fläsk.

Det är enkelt och gott, och en av de maträtterna jag aldrig tröttnar på, så när min kompis Joachim föreslog att vi gick och åt stekt flæsk på Nyboders Køkken tyckte jag att det var en jättebra idé.

Vi beställde all-you-can-eat stekt fläsk och var sin öl. “Och vad sägs om en snaps?” frågade den trevliga kvinnliga servitrisen. Hur kunde vi glömma snapsen? Stegt flæsk, öl och snaps. Jag tror inte att det blir mer dansk än så:)

Ni vet att jag ofta har klagat på servicen i Danmark, men på Nyboders Køkken fanns det inge att klaga på. Jag kommer inte ihåg den sista gången jag fick så bra service i Danmark! Personalen pratade med oss som om vi var stammisar och gjorde verkligen sitt för att vi skulle känna oss välkomna. Det tog inte mer än ett par minuter innan våra öl anlände till bordet och maten följde strax efter. Fläsket serverades med persiljesås och var perfekt tillagad. Krispigt, men med den här lite sega kärnan som jag bara älskar.

Vi hade inte en bordbeställning för vi tänkte att det nog var lugnt en tisdagskväll, men när vi kom dit var restaurangen nästan full, och vi fick en av de sista lediga borden. Skal ni dit kan jag därför rekommendera att ni bokar ett bord i förväg.


Nyboders Køkken, Borgergade 134, 1300 Köpenhamn

[ess_grid alias=”copenhagen-blog-related”]

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop