Köpenhamn: Stekt fläsk på Nyboders Køkken

Vi äter mycket griskött i Danmark, så det borde inte vara någon överraskning att stekt fläsk, röstades fram som Danmarks nationalrätt i 2014. Stegt flæsk serveras traditionellt med potatis och en vit sås med persilja. Man steker antigen fläsket på pannan eller i ugnen. Jag har också hört talas om friterade versioner, men det är definitivt inte det traditionella sättet att laga stekt fläsk.

Det är enkelt och gott, och en av de maträtterna jag aldrig tröttnar på, så när min kompis Joachim föreslog att vi gick och åt stekt flæsk på Nyboders Køkken tyckte jag att det var en jättebra idé.

Vi beställde all-you-can-eat stekt fläsk och var sin öl. “Och vad sägs om en snaps?” frågade den trevliga kvinnliga servitrisen. Hur kunde vi glömma snapsen? Stegt flæsk, öl och snaps. Jag tror inte att det blir mer dansk än så:)

Ni vet att jag ofta har klagat på servicen i Danmark, men på Nyboders Køkken fanns det inge att klaga på. Jag kommer inte ihåg den sista gången jag fick så bra service i Danmark! Personalen pratade med oss som om vi var stammisar och gjorde verkligen sitt för att vi skulle känna oss välkomna. Det tog inte mer än ett par minuter innan våra öl anlände till bordet och maten följde strax efter. Fläsket serverades med persiljesås och var perfekt tillagad. Krispigt, men med den här lite sega kärnan som jag bara älskar.

Vi hade inte en bordbeställning för vi tänkte att det nog var lugnt en tisdagskväll, men när vi kom dit var restaurangen nästan full, och vi fick en av de sista lediga borden. Skal ni dit kan jag därför rekommendera att ni bokar ett bord i förväg.


Nyboders Køkken, Borgergade 134, 1300 Köpenhamn

[ess_grid alias=”copenhagen-blog-related”]

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård