De bästa barerna i Phnom Penh

Backstreet Bar, Best bars in Phnom Penh

Jämfört med andra storstäder i Asien, kan nattlivet i Phnom Penh verka lite mindre wild and crazy, men urvalet av barer är helt ok och det finns något för de flesta.

En cocktail på en av stadens vackra takbarer är bästa sättet att koppla av efter en stressig dag på staden, och kommer man tidigt på kvällen vankas det ofta väldigt bra happy hour-erbjudanden . En öl kostar sällan mer än en dollar eller två, och även på de finare ställena kostar cocktails inte mer än $ 6-8. Klädkod beror på vilken typ av bar det är, och för takbarer och mer exklusiva barer brukar folk klä upp sig. Här är några av de barerna som jag gillar mest i Phnom Penh:

Mina clubbing days är över, så om ni vill läsa om nattklubbar i Phnom Penh, får ni leta någon annanstans.

Backstreet Bar

Det är lätt att missa den lilla gränden som leder ner till Backstreet Bar, så baren känns nästan som en speak-easy. Det är en populär mötesplats för expats, turister och lokala och Thida, den fantastiska tjejen som driver baren, ser till att alla känner sig välkomna. Under veckan är baren väldigt lugn, och kundkretsen består mest av gamla stammissar som stannar för en drink på vägen hem från jobbet, men på helgerna är det fest! Thida och hennes kompis Lina har alltid tid att prata, och ingen känner Phnom Penh bättre än de två. Jämfört med de andra barerna jag nämner i den här guiden är drinkar på Backstreet Bar billiga. Dessutom har de happy hour varje dag mellan 17:00 och 19:00 och deras cocktails är starka och välsmakande (jag kan rekommendera allt med passionsfrukt). Berätta för Lina eller Thida vilken smak du gillar, och så mixar de ihop något efter dina preferenser.

Backstreet Bar har flyttat och finns numera på street 308:

Backstreet Bar, #14 Street 308 Phnom Penh, Cambodia

Vehaa Bar, best bars in Phnom Penh

Vehaa

Underbar takbar i en byggnad som inte är så hög. Mycket bra drinkar och en matmeny som är betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig. De gångerna jag har varit där, har klientelet varit en bra blandning av expats och lokala.

Vehaa, #59b, Street, Samdach Sothearos Blvd (3), Phnom Penh

Est Bar, best bars in Phnom Penh

Est Bar

Est Bar har en solid fanskara bland stadens expats av mer mogen ålder. Baren består av två våningar samt en utomhusterrass och en liten restaurang med lokala konstverk på väggarna. Baren känns mer som en privat villa, så det är lätt att missa den, om man inte ser den diskreta skylten på gatan som pekar dig i rätt riktning.

De eleganta omgivningarna och den trevliga personalen gör att en kväll på Est nästan känns som en fest hemma hos en kompis. Om man är över 30 år och ute efter ett stiligt ställe att äta/umgås/nätverka/chilla, då är Est Bar ett självklart val.

Est Bar, House 19, Street 214, Sangkat Boeung Raing, Khan Daun Penh រាជធានី​ភ្នំពេញ, 12211, Cambodia

BattBong

BattBong, speakeasy in Phnom Penh

Gömd bakom vad som ser ut som en Coca Cola-automat hittar man ingången till Phnom Penhs mest kända speakeasy. Live musik, craft cocktails och en blandad grupp av 20-something hipsters utgör ramarna för en av stadens mest populära barer. Cocktails kostar $6 och om man är hungrig kan man beställa något från den primärt internationella matsedeln (dock minns jag att ha sett kambodjansk stekt groda bland rätterna).

BattBong, Corner of 51st and 288st, end of small alley, Phnom PenhCambodia

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop