Fredericia: Djengis Khan Mongolian Barbecue

Djengis Khan Mongolian Barbecue, Fredericia

Min syster Trine och jag är väldigt olika, men en sak som vi har gemensamt är att vi båda älskar god mat. När Trine bodde i Århus gick vi alltid till samma vietnamesiska restaurang för att äta pho, men efter att hon har flyttat till Fredericia, har Djengis Khan Mongolian Grill (eller Den Mongolska, som de flesta kallar restaurangen) blivit vårt nya favorithak.

Först väljer man ingredienserna från buffén, och sedan hjälper personalen dig med att mixa de olika såserna för stekningen. Jag har alltid samma blandning av lammkött, nudlar, bambuskott och svamp, medan Trine föredrar olika sorters kött och ett minimum av grönsaker. Maten är färdigstekt inom några minuter och smakar underbart gott.

Den Mongolska har varit där så länge jag kommer ihåg och de som jobbar där är supertrevliga. Jag har dock aldrig riktigt pratat med dem, men förra gången vi var där, frågade den kinesiska kvinnan (jag tror att hon är ägaren?) vart vi var ifrån. Vi berättade för henne att vi båda var adopterade från Korea, men hon verkade inte riktigt tro oss. Efter ett tag proklamerade hon att jag alltså såg kinesisk ut och Trina? Var hon kanske från Grönland?!?

[ess_grid alias=”mitzie-mee-blog-2017″]

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop