Greenville: Soby’s – Southern food med en modern twist

Greenville: Soby's - Southern food med en modern twist

Soby’s är en mysig restaurang mitt på Main Street i Greenville. Menyn består främst av traditionell mat från södra USA med en modern twist. Det används främst lokala ingredienser, och rätterna på menyn bestäms av vilka råvaror, som är i säsong.

Det som först fångade min uppmärksamhet var den trevliga uteserveringen, där ljusslingor var upphängda mellan de stora träden i varje hörn. Jag hade inte bokat bord i förväg, och uteserveringen var självklart helt fullbokad, så det blev ett bord inomhus för mig. Det var också ganska fullt inne på restaurangen, och stämningen var hög runt borden, som främst bestod av större sällskap, vilket passade mig bra. Det kan annars vara lite obekvämt att äta ensam ute, särskilt om det är en halvtom restaurang.

Efter att ha rest en del i South Carolina och Georgia har jag blivit väldigt förtjust i Southern Food (mat från södra USA), och om det finns Fried Green Tomatoes på menyn (något av det första jag upptäckte hos Soby’s), så är det ett av mina förstahandsval till förrätt.

Soby’s är känt för Shrimp & Grits, så jag bestämde mig för att välja den rätten som huvudrätt. Shrimp & Grits är räkor i Grits, som är en krämig gröt av majsmjöl. Jag har tidigare smakat både riktigt bra och riktigt dåliga versioner av denna sydstatsklassiker, och jag tycker ibland att majsgröten kan smaka lite tråkigt, men versionen på Soby’s serverades med en röd sås med tomater, Tasso Ham och Andouille Sausage. Såsen hade en härlig, lätt rökig smak som passade perfekt tillsammans med räkorna och majsmjölsgröten.

Greenville är känt för sina många mikrobryggerier, så jag skulle såklart ha öl till maten. På personalens rekommendation beställde jag en belgisk ljus ale vid namn Feral Garden Gnome från det lokala bryggeriet Liability, och den läskande, fruktiga ölen passade perfekt till maten.

Jag skulle verkligen, verkligen ha velat smaka en av deras desserter, men jag var så mätt att det inte fanns en chans jag skulle kunna få ner en enda bit mer, så det får vänta tills nästa gång jag är i Greenville. Tarcy’s Pinecone och Amaretto Cheesecake, I’m coming for you!


Soby’s, 207 S Main St, Greenville, SC

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård