Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Julmys och lussekatter

Julmys och lussekatter

Jag börjar äntligen komma i julstämning tack vara alla lussekatte jag bakade häromdagen. Jag bodde i Sverige i 6 år när jag pluggade, och inte mycket slår svensk julmys med lussekatter och Blossa Glögg. Jag vet att några fuskar och ersätter saffran mot gurkmeja, men även om gurkmeja också ger bullarna en fin gul färg, missar man den goda saffranssmaken, som ju är det, som gör lussekatterna så underbara.

En annan sak jag gillar med lussekatter är, att de inte är så söta som julens bakverk annars är i Danmark, och som snabbt blir lite för mycket för mig. Idag ska jag dock baka traditionella danska julsmåkakor, för det är trots allt tradition i min familj. Det kommer att bli chokoladesnitter och vaniljekranse tror jag, för det är de sorterna vi alltid bakar till jul hemma hos oss.

Idag gör vi resten av julkakorna. Jag tror att vi kommer att göra Vaniljekranse (danska vaniljkex) och Chokoladesnitter (chokladkakor) som båda är gamla favoriter i min familj.

Resten av december kommer jag att själv-isolera, eftersom jag har en resa planerad till USA i januari, och jag vill verkligen inte se den inställd på grund av ett positivt Covid-test. Jag är vaccinerad (såklart!) men Omikron-varianten verkar inte bry sig sådär jättemycket om det, så jag har bestämt mig för att bara träffa min närmaste familj under tiden fram till min resa.