Min guide till de bästa restaurangerna i Bangkok

Ban Rie Coffee, Bangkok

Det finns så många fantastiska restauranger i Bangkok, så att välja ut några enstaka favoriter var svårt. För att göra uppgiften enklare beslutade jag därför att främst fokusera på thailändska restauranger (förutom Eat Me). Jag har försökt ta med något för alla budgetar, men om du letar efter rena streetfood-ställen, så kanske mitt blogginlägg om streetfood är mer användbart.

Ban Rie Coffee

Riktigt mysigt ställe mittemot Ekkamai-busstationen. Restaurangen riktar sig främst till turister, men de gör troligen den bästa grillade kycklingen i stan, så who cares? Uteservering och levande musik är två andra faktorer som gör Ban Rie Coffee till ett underbart ställe att tillbringa kvällen.

Ban Rie Coffee, 4 Sukhumvit Soi 63, Ekkamai, Bangkok

Rung Rueng, Bangkok

Rung Rueng

Rung Reung är inte mycket mer än ett hål i väggen, men de gör de bästa nudlarna i Bangkok. Först väljer man man vilken typ av nudlar man vill ha och sedan väljer man, om man vill ha nudlarna med eller utan soppa. Vid bordet tillsätter man socker, fisksås och chili. Soppan får sin goda kraftiga smak från inälvor, så bli ej förvånad om ni ser någon lever-bit eller lite annat smått och gott i soppan bland köttbullar och fiskbullar.

Rung Rueng (Rungraeng), Sukhumvit Soi 26, Sukhumvit, Bangkok, Närmaste BTS: Phrom Phong

Bolan, Bangkok

Bo.lan

Fine dining-restaurangerna i Bangkok är få, men utsökta, och det blir inte mycket bättre än hos Bo.lan. Jag älskar den innovativa, lekfulla tillgången till god mat och fokuset på lokala råvaror (de har sin egen trädgård på tomten). Man kan bara beställa tasting-menyer.

Bo.lan, Sukhumvit Soi 53, Thonglor, Bangkok, Tel: +66(0)22602962/ +66(0)22602961, närmaste BTS: Thong Lo

P'Aor lobster tum yum, Bangkok

P’Aor

P’Aor har förstört det för alla andra, när det gäller Tom Yum-soppa, för efter att ha smakat tom yum på P’Aor vill man inte äta tom yum någon annanstans. Soppan lagas i en stor gryta utanför restaurangen och det är den bästa tom yum jag någonsin smakat. Den krämiga smaken och tjocka konsistensen kommer från räkornas huvuden (yuck!), men fundera inte så mycket på det och låt smaken tala för sig själv. Den vanliga tum yum med räkor är billig och god, men vill man ha något extra gott och imponera på Instagram, kan man också beställa tom yum med hummer.

P’Aor, The alley between Petchaburi Soi 5 and 7, Ratchathewi, Bangkok, Tel: +66 2612 9013, Närmasta BTS: Ratchathewi

Issaya Siamese Club, Bangkok

Issaya Siamese Club

Issaya Siamese Club är en annan favorit. Med auktoritet och äventyrslust Issaya presenterar Siamese Club sin version av moderna thailändska mat inom samma kategori av casual fine dining som Bo.lan navigerar. Issaya Siamese Club ligger i en vacker gammal villa omgiven av en frodig trädgård i ett bostadsområde, och restaurangens fantastiska interiör är skapat av den danska designern Hans Bøgetoft Christensen.

När det gäller själva maten gillar jag Bo.lan aningen bättre, men när det gäller omgivningarna vinner Issaya Siamese Club. Söker man på GoogleMaps ser det ut som om restaurangen är nära en metro station, men det är långt att promenera, och jag rekommenderar starkt att man tar en taxi eller en GrabCar/Uber dit. Jag har bara provat deras set menu och jag kommer inte ihåg det exakta priset, men det var billigare än på Bo.lan.

Issaya Siamese Club, 4 Soi Sri Aksorn, Chua Ploeng Road, Sathorn, Bangkok

Som Tum Der, Bangkok

Som Tum Der

Som Tum, spicy papayasallad, är en av de thailändska rätterna, som jag aldrig kommer tröttna på, och salladen på Som Tum Der är helt perfekt. Förutom den vanliga versionen kan man få sin som tum med rå krabba, grillad fläskkött och många andra saker. Resten av menyn är också bra, och jag tror de flesta skulle gilla Isan-korven samt deras bbq pork.

Som Tum Der, 5/5 Saladaeng Road, Silom, Bangkok 

Eat Me Bangkok

Eat Me

Eat Me är en av de första fine dining-restaurangerna jag provade i Bangkok, och genom åren har min kärlek till detta stiliga ställe bara blivit starkare. Sedan jag besökte Eat Me för första gången 2011 har menyn blivit mer internationell, och idag får man titta noga för att upptäcka de thailändska referenserna.

Eat Me är ett underbart ställe, inte bara för middag, utan för att spendera en hel kväll. Smakar det så kostar det och Eat Me är dyrt men gott.

Eat Me, 20 m off Convent Rd. (in Soi Pipat 2), Silom, Bangkok, Tel: 02-238-0931, Närmaste BTS: Sala Daeng

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop