Osaka Bakery – Japanskt bröd i Phnom Penh

Osaka Bakery, A Japanese bakery in Phnom Penh

För några dagar sedan introducerade en vän till en vän mig till Dr Midori Kotani från Japan. Hon är verkligen en fantastisk kvinna, som förutom att vara en ledande forskare inom sitt fält, precist har öppnat ett japanskt bageri i Phnom Penh.

Bageriet utbildar fattiga ungdomar i japansk brödbakning, och projektet finansieras av Midori själv. Japanskt bröd är vitt och mjukt, och mjölet som används för att baka brödet är en speciell sort av extra fint vetemjöl som man inte hittar i Kambodja. Midori importerar därför mjölet från Japan, så man får den äkta japanska smaken som alla som besökt ett bageri i Japan definitivt kommer känna igen.

Just nu tillverkar Osaka Bakery endast smörgåsar och kunderna är främst företag som beställer catering för evenemang. Jag fick smaka två smörgåsar med äggsallad och kött, och de var underbart goda!

Jag tycker att det är ett så fint projekt, och jag ser fram emot att följa Osaka Bakery i framtiden. Jag är säker på att de kommer lyckas jättebra!

Osaka Bakery flyttar snart till nya lokaler och kommer också att driva ett litet kafé:

Osaka Bakery, #95CEO,st. Sothearos, sangkat tonle basac, khan chamkarmon, Phnom Penh

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop