Osaka Bakery – Japanskt bröd i Phnom Penh

Osaka Bakery, A Japanese bakery in Phnom Penh

För några dagar sedan introducerade en vän till en vän mig till Dr Midori Kotani från Japan. Hon är verkligen en fantastisk kvinna, som förutom att vara en ledande forskare inom sitt fält, precist har öppnat ett japanskt bageri i Phnom Penh.

Bageriet utbildar fattiga ungdomar i japansk brödbakning, och projektet finansieras av Midori själv. Japanskt bröd är vitt och mjukt, och mjölet som används för att baka brödet är en speciell sort av extra fint vetemjöl som man inte hittar i Kambodja. Midori importerar därför mjölet från Japan, så man får den äkta japanska smaken som alla som besökt ett bageri i Japan definitivt kommer känna igen.

Just nu tillverkar Osaka Bakery endast smörgåsar och kunderna är främst företag som beställer catering för evenemang. Jag fick smaka två smörgåsar med äggsallad och kött, och de var underbart goda!

Jag tycker att det är ett så fint projekt, och jag ser fram emot att följa Osaka Bakery i framtiden. Jag är säker på att de kommer lyckas jättebra!

Osaka Bakery flyttar snart till nya lokaler och kommer också att driva ett litet kafé:

Osaka Bakery, #95CEO,st. Sothearos, sangkat tonle basac, khan chamkarmon, Phnom Penh

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård