Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få 10% rabatt när du handlar på Mitzie Mee Shop. 

Ingunn Kökshandduk – Blocktryck

Domlei

140,00kr.

Ljusgrå kökshandduk i linne med blått blocktryck. Handduken är tillverkad från upcycled tyg och varje handduk är unik. Mindre variationer i tyg, färg och storlek kan därför förekomma. Dessutom får man räkna med en viss skillnad i mönstret samt att färg kan hamna utanför mönstret, då detta är svårt att undvika. Detta bidrar till det handgjorda uttryck och gör att de handgjorda kökshanddukarna skiljer sig från de som massproducerats på fabrik.

Färg: Ljusgrå med blått blocktryck

Material: 100% upcycled linne

50cm x 66cm (måtten kan variera lite)

Tillverkningsland: Cambodia

 

Vem har tillverkat kökshanddukarna?

Domlei är ett hållbart märke för barnkläder och accessoarer, grundat av Saron, som är utbildat designer och fotograf. Saron är från en liten by i Cambodia, men bor nu i huvudstaden Phnom Penh varifrån hon driver Domlei. Allt handvävt tyg hos Domlei är designat och vävt i Cambodia i nära samarbete med lokala vävare på landsbygden. Domlei använder också dead stock, som är tyg som är över från fabrikerna i Cambodia. Domlei är särskilt känt för bra design och tyg av hög kvalitet, och så är de också ett av de enda brands i Phnom Penh som gör en modern version av blocktryck.

Läs mer om Domlei på Fair Fashionista blogg >>

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.

Mitzie Mee Shop

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård

Håraccessoarer

Koreansk hudvård

Kökshanddukar

Sovmasker

Handväskor & Totes

Smycken

Kläder

Sjalar & Scarves