Cashmere Socks – Light Gray Rib Knit – Unisex

GOBI
40-42, 43-45

385,00kr.

Exklusiva unisex strumpor i mjuk och värmande cashmere från Mongoliet, stickad med elastane för bättre passform.  Strumporna är perfekta för långa flygningar, där det ibland kan bli kallt ombord på planet, samt för vi, som alltid är kalla om fötterna.

Cashmere är ett underbart material, men det är också mycket delikat, och det krävs lite extra uppmärksamhet för att dina strumpor ska förbli vackra, och hålla länge. Strumporna bör endast användas för att mysa under täcket, för att ha på långa flygningar eller för att slappa hemma. Vi rekommenderar att du bär strumporna med tofflor eller andra typer av mjuka inomhusskor.

Strumporna levereras med en liten tygpåse med dragsko, så det är lätt att ta med sig strumporna på resan. CWSG i Cambodia gör påsarna av tyg som har blivit över från annan produktion, så tyget samt mönstret på din påse kommer sannolikt vara olika från påsen, som visas på produktbilderna här på sidan.

Färg: Light Gray

Material: 2ply ribbstickat, 100% cashmere från Mongoliet

Tillverkningsland: Mongoliet

 

Vem har gjort cashmerestrumporna?

Strumporna är från det hållbara märket Gobi Cashmere från Mongoliet (landet Mongoliet, ej att förväxla med Inre Mongoliet, som är en region i Kina).

De mongoliska herderna älskar sina getter och de är stolta över de djurvänliga metoderna, som tillämpas i produktionen. Den mongoliska cashmere kammas nämligen för hand från getterna under våren, när getterna naturligt börjar fälla vinterullen, vilket anses vara det enda cruelty free sättet att insamla cashmere.

Gobi grundades av människor i Mongoliet, och företaget har starka rötter i lokalsamhällena och bland nomadherderna. Gobi kontrollerar hela produktionskedjan, vilket gör att det går att säkerställa att alla, som är involverade i processen, lever upp till Gobis höga krav vad gäller hållbarhet och djurskydd. Då det inte finns någon mellanhand, kan Gobi dessutom erbjuda lyxiga produkter av mycket hög kvalitet till överkomliga priser.

Gobi är medlem i Sustainable Fiber Alliance.

Läs mer om Gobi på Gobis website och blogg >>

 

Tvätt och skötselråd:

Cashmere är ett underbart material, men det är också mycket ömtåligt, och det krävs lite extra uppmärksamhet för att dina cashmereplagg ska förbli vackra, och hålla länge. Precist som vanlig ull, är cashmere också självrensande, så undvik att tvätta plagget i onödan. Ofta räcker det att lufta plagget i frisk luft.

Tvätta i tvättpåse på ullprogrammet med ulltvättmedel. Använd aldrig sköljmedel, och undvik centrifugering. Handtvätt och kemtvätt går också bra. Torka aldrig i torktumlare, men lägg plagget platt på en handduk och låt det lufttorka.

Mitzie Mee Shop