Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få 10% rabatt när du handlar på Mitzie Mee Shop. 

Mo Mo & Bo Bo’s Kitchen (engelska) – Vegetarianska recept – Mat från Myanmar

Borderline Collective

125,00kr.

Här är kokboken med de underbara vegetariska recepten från Borderline Collectives Tea Garden Cafe i Mae Sot, Thailand. Namnet på kokboken är en hyllning til grundarna, Momo och Bo Bo, som startade Tea Garden Cafe tillbaka i 2006. I lång tid var Mo Mo och Bo Bo kaféets enda anställda, men genom åren har stället vuxit och är i dag ett av Mae Sots mest populära kaféer. Nytt personal har kommit till,  och Mo Mo och Bo Bo jobbar numera med andra projekt.

Kokboken, som egentligen är ett häfte, är en hyllning till den goda maten från Myanmar. I tilläg till recepten innehåller boken också små berättelser om de olika rätterna och mat och kultur i Myanmar. Eftersom Tea Garden Café är ett vegetariskt café är alla rätter vegetariska, men utan att ge avkall på den goda smaken, och vi tror att även icke-vegetarianer kan ha stor glädja av boken, som en introduktion till mat från Myanmar.

Du hittar videoer med instruktioner till många av recepten i kokboken på min YouTube-kanal, så att du kan se hur de enskilda stegen i recepten ska göras, samt hur det slutliga resultatet ska se ut. Videoerna är filmade i köket hos Tea Garden i Mae Sot, och målet är, att det ska finnas videoer för alla recept i kokboken. Många av recepten från boken finns på mitziemee.se , men det kulturella sammanhanget och alla berättelser om rätterna finns bara i häftet.

Mo Mo & Bo Bo’s Kitchen – Receptvideor på YouTube (engelska) >>

Momo & Bo Bo’s Kitchen – Receptvideor på YouTube (danska) >>

OBS! Kokboken är på engelska

Mitzie Mee Shop

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård

Håraccessoarer

Koreansk hudvård

Kökshanddukar

Sovmasker

Handväskor & Totes

Smycken

Kläder

Sjalar & Scarves