Mo Mo & Bo Bo’s Kitchen (engelska) – Vegetarianska recept – Mat från Myanmar

Borderline Collective

90,00kr.

Här är kokboken med de underbara vegetariska recepten från Borderline Collectives Tea Garden Cafe i Mae Sot, Thailand. Namnet på kokboken är en hyllning til grundarna, Momo och Bo Bo, som startade Tea Garden Cafe tillbaka i 2006. I lång tid var Mo Mo och Bo Bo kaféets enda anställda, men genom åren har stället vuxit och är i dag ett av Mae Sots mest populära kaféer. Nytt personal har kommit till,  och Mo Mo och Bo Bo jobbar numera med andra projekt.

Kokboken, som egentligen är ett häfte, är en hyllning till den goda maten från Myanmar. I tilläg till recepten innehåller boken också små berättelser om de olika rätterna och mat och kultur i Myanmar. Eftersom Tea Garden Café är ett vegetariskt café är alla rätter vegetariska, men utan att ge avkall på den goda smaken, och vi tror att även icke-vegetarianer kan ha stor glädja av boken, som en introduktion till mat från Myanmar.

Du hittar videoer med instruktioner till många av recepten i kokboken på min YouTube-kanal, så att du kan se hur de enskilda stegen i recepten ska göras, samt hur det slutliga resultatet ska se ut. Videoerna är filmade i köket hos Tea Garden i Mae Sot, och målet är, att det ska finnas videoer för alla recept i kokboken. Många av recepten från boken finns på mitziemee.se , men det kulturella sammanhanget och alla berättelser om rätterna finns bara i häftet.

Mo Mo & Bo Bo’s Kitchen – Receptvideor på YouTube (engelska) >>

OBS! Kokboken är på engelska

Mitzie Mee Shop