Gunvor Kökshandduk – Blocktryck

Domlei

140,00kr.

Grå kökshandduk i linne med vitt blocktryck. Handduken är tillverkad från upcycled tyg och varje handduk är unik. Mindre variationer i tyg, färg och storlek kan därför förekomma. Dessutom får man räkna med en viss skillnad i mönstret samt att färg kan hamna utanför mönstret, då detta är svårt att undvika. Detta bidrar till det handgjorda uttryck och gör att de handgjorda kökshanddukarna skiljer sig från de som massproducerats på fabrik.

Färg: Grå med olivgrön ton. Vitt blocktryck

Material: 100% upcycled linne

50cm x 66cm (måtten kan variera lite)

Tillverkningsland: Cambodia

 

Vem har tillverkat kökshanddukarna?

Domlei är ett hållbart märke för barnkläder och accessoarer, grundat av Saron, som är utbildat designer och fotograf. Saron är från en liten by i Cambodia, men bor nu i huvudstaden Phnom Penh varifrån hon driver Domlei. Allt handvävt tyg hos Domlei är designat och vävt i Cambodia i nära samarbete med lokala vävare på landsbygden. Domlei använder också dead stock, som är tyg som är över från fabrikerna i Cambodia. Domlei är särskilt känt för bra design och tyg av hög kvalitet, och så är de också ett av de enda brands i Phnom Penh som gör en modern version av blocktryck.

Läs mer om Domlei på Fair Fashionista blogg >>

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.

Mitzie Mee Shop