Cashmere Boat Neck Dress

GOBI

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Stickad klänning i mjuk och skön cashmere med båtringning och 3/4 ärm. Klassisk stil och avslappnad passform. Ha klänningen som lyxigt vardagsoutfit eller matcha med klackar för en utekväll.

Storleksguide (plaggets mått): 

Stl. M: Passar svensk storlek 38 (även 36 fast med lösare fit), byst: 98cm, längd: 98cm

Stl. L: Passar svensk storlek 40 (även 38 fast med lösare fit), byst: 104cm, längd: 98cm

Färg: Beige

Material: 100% ekologisk cashmere från Mongoliet

Tillverkningsland: Mongoliet

 

Vem har gjort cashmere klänningen?

Klänningen är från det hållbara märket Gobi Cashmere från Mongoliet (landet Mongoliet, ej att förväxla med Inre Mongoliet, som är en region i Kina).

De mongoliska herderna älskar sina getter och de är stolta över de djurvänliga metoderna, som tillämpas i produktionen. Den mongoliska cashmere kammas nämligen för hand från getterna under våren, när getterna naturligt börjar fälla vinterullen, vilket anses vara det enda cruelty free sättet att insamla cashmere.

Gobi grundades av människor i Mongoliet, och företaget har starka rötter i lokalsamhällena och bland nomadherderna. Gobi kontrollerar hela produktionskedjan, vilket gör att det går att säkerställa att alla, som är involverade i processen, lever upp till Gobis höga krav vad gäller hållbarhet och djurskydd. Då det inte finns någon mellanhand, kan Gobi dessutom erbjuda lyxiga produkter av mycket hög kvalitet till överkomliga priser.

Gobi är medlem i Sustainable Fiber Alliance.

Läs mer om Gobi på Gobis website och blogg >>

 

Tvätt och skötselråd:

Cashmere är ett underbart material, men det är också mycket ömtåligt, och det krävs lite extra uppmärksamhet för att dina cashmereplagg ska förbli vackra, och hålla länge. Precist som vanlig ull, är cashmere också självrensande, så undvik att tvätta plagget i onödan. Ofta räcker det att lufta plagget i frisk luft.

Tvätta i tvättpåse på ullprogrammet med ulltvättmedel. Använd aldrig sköljmedel, och undvik centrifugering. Handtvätt och kemtvätt går också bra. Torka aldrig i torktumlare, men lägg plagget platt på en handduk och låt det lufttorka.

Mitzie Mee Shop