Roast i EmQuartier – Brunch i Bangkok

Roast, brunch in Bangkok

På helgerna samlas alla expats och höginkomst-thailändare på stadens kaféer till brunch. Nya kaféer öppnar hela tiden och stängs lika fort, så även om Roast bara har funnits sedan 2011 är detta populära café redan en klassiker bland den brunchande publiken i Bangkok.

Det var min kompis Annie, som tidigare bodde i Bangkok, som rekommenderade mig att prova Roast, och jag gillade kaféet så mycket att det har blivit ett av de ställena jag alltid återvänder till, när jag är i Bangkok.

Menyn på Roast är modern amerikanskt, och tonvikten ligger på färska ingredienser, hög kvalitet, och gott kaffe. På menyn hittar man alla brunch-klassiker som Eggs Benedict, pannkakor och huevos rancheros, men glöm ej att spara lite aptit så det finns plats för en av de goda desserterna.

Roast är ett mycket populärt ställe, och runt brunch-tid på helgerna får man ofta köa tillsammans med resten av expat-Bangkok för att få ett bord. Roast är också öppet på kvällen, men det är lunch och brunch som Roast är känt för.

Roast finns i restaurangsektionen (Helix Quartier) i det nya eleganta Em Quartier köpcentret. EmQuartier är ansluten till Phrom Phong BTS-station, så det enklaste sättet att komma dit är med Skytrain. Från Phrom Phong Station följer man bara skyltarna mot Em Quartier och när man kommer fram till gallerian går man mot Helix Quartier.

• De flesta rätterna kostar runt 300 THB och en serviceavgift på 10% + moms läggs till slutnotan, så räkna med att spendera 600 THB eller mer för brunch på Roast.

• Eggs Benedicts serveras på en croissant, vilket kanske låter konstigt, men är jättegott.


Roast, EmQuartier, Bangkok

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård