Street food i Phnom Penh: Wokade och grillade jätteräkor

Street food i Phnom Penh: Grillade Räkor

Jag älskar skaldjur, och jag kommer nog aldrig tröttna på räkorna, som man hittar på Central Market i Phnom Penh. Räkorna är marinerade och wokade i en jättegod sås med kryddor och palmsocker, och förra gången jag besökte marknaden var räkorna jag fick så goda, att de nästan går att jämföra med dem min mormor lagar, vilket säger en hel del om hur goda de var. Köttet var mjukt och lite segt, och smaksättningen var välbalanserad, så varje tugga var en fröjd.

I Cambodia äter vi även den krämiga grejen som finns inuti huvudet på räkan och jag lovar, det smakar ljuvligt gott! Om du inte vill gå miste om något av det bästa, när man äter räkor, måste du testa att smaka på huvudet.

Grillade räkor är en annan street food-klassiker i Phnom Penh. Räkorna grillas över glödande kol och serveras med en chilisås, som kombinerar sött och salt på bästa viset.

När man har ätit klart, får man en skål vatten med lime. Limesaften fungerar som naturlig tvål och det är en skönt att kunde tvätta händerna efter att ha skalat räkor under hela måltiden.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop