Street food i Phnom Penh: Wokade och grillade jätteräkor

Street food i Phnom Penh: Grillade Räkor

Jag älskar skaldjur, och jag kommer nog aldrig tröttna på räkorna, som man hittar på Central Market i Phnom Penh. Räkorna är marinerade och wokade i en jättegod sås med kryddor och palmsocker, och förra gången jag besökte marknaden var räkorna jag fick så goda, att de nästan går att jämföra med dem min mormor lagar, vilket säger en hel del om hur goda de var. Köttet var mjukt och lite segt, och smaksättningen var välbalanserad, så varje tugga var en fröjd.

I Cambodia äter vi även den krämiga grejen som finns inuti huvudet på räkan och jag lovar, det smakar ljuvligt gott! Om du inte vill gå miste om något av det bästa, när man äter räkor, måste du testa att smaka på huvudet.

Grillade räkor är en annan street food-klassiker i Phnom Penh. Räkorna grillas över glödande kol och serveras med en chilisås, som kombinerar sött och salt på bästa viset.

När man har ätit klart, får man en skål vatten med lime. Limesaften fungerar som naturlig tvål och det är en skönt att kunde tvätta händerna efter att ha skalat räkor under hela måltiden.

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård