Till bröllop i Sydkorea

Korean wedding
Bruden anländer

När AC och jag besökte Korea, frågade min kompis Shinae om vi hade lust att gå på hennes brors bröllop. Till en början var vi lite tveksamma till att tacka ja till inbjudan, eftersom vi inte ville tränga oss på, men Shinae förklarade att bröllop i Korea är stora evenemang med hundratals gäster, så två till gjorde ingen skillnad och vi var mycket välkomna. Då så! Klart vi ville gå!

Bröllopet hölls en vacker sommardag på ett av de finaset hotellen i staden, och ceremonin var i en stor balsal, som delades av en plattform/catwalk i två halvor: En för brudgummens familj och vänner, och en för familj och vänner till bruden. I Korea firar bröllopet inte bara det nya brudparet utan också föreningen av de två familjerna.

Först sjöng en bröllopsångare en vacker kärlekslåt och sedan hissades bruden ned på en balkongliknande struktur. Vilken entré! Sedan gick hon långsamt fram till slutet av plattformen, där brudgummen och föräldrar + svärföräldrar väntade. Det var som en scen från en musikal, med bruden som den vackra kvinnliga huvudrollen. Därefter följde bröllopslöften, som avslutades med att bruden och brudgummen bockade för varandra innan de reste sig upp och gick ut ur balsalen tillsammans.

Efter ceremonin var det dags för bröllopsbilder innan bröllopsmottagningen, som hölls i ett annat rum intill. Shinae var brudtärna så hon hade haft fullt upp med brudtärna-grejer hela dagen, men till mottagningen fick hon äntligen sitta ner och slappna av några minuter, trött men glad. Det var en vacker ceremoni och en underbar upplevelse, som jag är glad för att jag fick ta del av.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård