Var ska man äta i Ubud?

Var ska man äta i Ubud?

En av de allra bästa sakerna med Ubud är all den goda mat man kan äta. Även om Ubud inte är en särskilt stor stad, är utbudet av restauranger enormt och det finns något för alla smaker och planböcker, från små, familjeägda warungs, till lyxiga restauranger med loungemusik och internationell gourmetmat. Man kan äta riktigt billigt i Ubud, och en skål bakso (soppa med köttbullar och nudlar) kostar t.e.x. nästan ingenting, och även de dyrare ställena i stan är fortfarande betydligt billigare än de flesta finare restauranger hemma, så det finns möjlighet att få några riktigt goda matupplevelser utan att spränga budgeten. Här är några av de restauranger som jag verkligen gillar i Ubud:

Warung Bali Bu Ade

$

Liten restaurang/gatukök som har drivits av mama Bu Made i över 20 år. Om du vill prova äkta Nasi Bali (den balinesiska versionen av Nasi Campur) med ris toppat med olika tillbehör är Warung Bali Bu Ade ett av de allra bästa ställena att gå. Du kan välja mellan Nasi Bali med kött eller vegetarisk Nasi Bali, där mama Bu Made mixar en tallrik åt dig för ett fast pris. Vill du blanda själv, kostar det extra, beroende på vad du väljer. Majskakorna (perkedel jagung), tofun och den friterade tempeh är ett måste, och om du gillar spicy mat, ska du prova lite av den hemgjorda sambal. Om du har lust att göra din egen perkedel jagung så hittar du mama Bu Mades recept här >>

Warung Bali Bu Ade, F7Q9+FFR, Jl. Sukma Kesuma, Peliatan, Kecamatan Ubud

Sayuri Healing Food

$$

Sayuri Healing Food är en av de mest populära ställena för vegansk raw food i Ubud. Det är ofta livemusik på kvällen, och om du inte dyker upp tidigt på kvällen, kan det vara svårt att få bord. Jag älskar deras Dragon Roll, som är gjord på rökt papaya “lax” och smakar fantastiskt, men annars är deras olika bowls populära. Jag kan även rekommendera de kallpressade juicer och den hemgjorda kombucha, som smakar nyttigt och gott. Förutom livemusik arrangeras det ständigt olika evenemang och kurser, och Sayuri har en mycket aktiv och trogen fanskara som ser till, att det alltid händer något i och runt restaurangen.

Sayuri Healing Food, Jl. Sukma Kesuma No.2, Peliatan, Kecamatan Ubud

You & Mie

$

Mysig nudelrestaurang/gatukök med hemgjorda nudlar och dumplings för en billig peng. Nudlar och soppa tillagas fran grunden varje dag, och jag har flera gånger upplevt att restaurangen har fått stänga sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen, eftersom nudlar eller soppa tog slut. Vill du vara säker på att det finns nudlar kvar, försök att gå dit runt lunchtid. Jag har provat de flesta av nudelrätterna och de är riktigt goda, och deras dumplings i sesamsås är också fantastiska.

You & Mie, Bro. Tebesaya, Jl. Sukma Kesuma No.16, Peliatan, Kecamatan Ubud

Tan Hua

$$

Mysig liten kinesisk restaurang med rätter från hela Asien. Tán Huā är särskilt känd för Crispy Pork Belly, som serveras med 3 olika sorters chilisås. Pork Belly i Asien är den feta delen av grisens mage, och mycket av smaken finns i fettet, så skär inte bort det. Kom ihåg att spara aptit för efterrätten, för om du inte provar deras sticky rice med jackfruit och kokosglass kommer du ångra det sedan.

Tan Hua, Jl. Sukma Kesuma, Tebesaya, Kecamatan Ubud

Nusantara

$$$$

Nusantara är systerrestaurangen till Locavore, som nog är den mest kända fine dining restaurangen på Bali, och som erbjuder något av det bästa (och dyraste) indonesiska mat i Ubud. Nusantara är mer avslappnad än Locavore och priset är inte högre än vad de flesta har råd med (IDR425 000++ för deras tastingmeny, november 2022), så jag kan verkligen rekommendera att äta lunch eller middag på Nusantara om du vill prova indonesisk mat av en helt annan kaliber.

Nusantara by Locavore, Jl. Dewisita No.09C, Ubud, Kecamatan Ubud

Garden Kafe

$$$

Garden Kafe är caféet på Yoga Barn, som är den stora mötesplatsen i Ubud för yogafans från hela världen. Caféet serverar god och nyttig mat, och även om det även finns kött i form av kyckling på menyn ligger fokus på växtbaserade rätter. Jag gillar verkligen deras Cacao Smoothie Bowl, men deras dumplings med shitake och jackfruit kan också rekommenderas.

Garden Kafe på Yoga Barn, F7M8+PVG, Jl. Sukma Kesuma, Peliatan, Kecamatan Ubud

Tulen
$$$

Tulen är en underbar restaurang precis utanför stan. Menyn är en blandning av lokala specialiteter och internationella fusioner, och det finns även ett bra urval av vegetariska rätter. Maten är god men det bästa är att borden är placerade helt ute i tystnaden i risfälten, vilket gör en middag på Tulen till något alldeles speciellt.

Tulen, Jl. Sri Wedari, Ubud, Junjungan, Kabupaten Gianyar

L’Osteria Pizza e Cucina

$$$

Riktigt god pizza och pasta, som smakar exakt som pizza och pasta gör i Italien. Restaurangen är alltid full, och det är ofta kö utanför på kvällen, så om du inte vill vänta på ett bord kan jag rekommendera att boka i förväg. Allt jag har smakat från menyn har varit jättegott och L’Osteria är nog den allra bästa italienska restaurangen man hittar i Ubud.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop