Borbor (បបក) är en risgröt som är populär i Cambodia, och det är en av de rätter som snabbt blir en favorit när man besöker landet. Borbor påminner lite om…
Cambodia
-
-
Angkor Bullet Jewellery är ett socialt företag grundat av Chantha Thoenun. Chanthas mamma dog när han var fyra år gammal och hans pappa dödades av Röda Khmererna när han var…
-
Har du provat vaktelägg? De små fina ägg är en vanlig snack i Cambodia och finns i två varianter: hårdkokta och balut. Jag gillar båda sorterna och tänkte berätta lite…
-
Jag älskar skaldjur, och jag kommer nog aldrig tröttna på räkorna, som man hittar på Central Market i Phnom Penh. Räkorna är marinerade och wokade i en jättegod sås med…
-
Om du gillar skaldjur och vill testa en verkligen unik og traditionell snack, måste du prova wokade hjärtmusslor. På Central Market, hittar du hjärtmusslorna i sektionen med matbodar, som säljer…
-
Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den…
-
I utkanten av en liten by i Takeo ligger Meas Family Homestay, som är den äldsta av sin sort i Cambodia. Sedan 1999 har vänner och gäster kunnat övernatta hos…
-
Weavers Project är ett social företag som startades av Sonas World och familjen Meas med syftet att skapa hållbar ekonomisk tillväxt i landsbygden i Cambodia. Cambodia har en stark tradition…
-
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du …
-
Varje gång jag har blivit bjuden på lunch eller middag hemma hos Kanary från CWSG, har denna sås stått på bordet. Kanarys mamma, aka The Grandma, gör en sats varje…