Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den…
Mitzie Mee Magazine
-
-
Här är receptet på elotes (grillade mexikanska majskolvar), som jag fick från Alejandra från LemonyMX. De grillade majskolvarna smakar underbart gott direkt från grillen, och receptet har snabbt blivit en…
-
Ngam Ngov (soppa med inlagd lime) är en traditionell cambodiansk soppa. Den inlagda limen är en vanlig ingrediens i många cambodianska rätter och ger soppan en lätt syrlig, salt smak.…
-
Sidenscarfar är lyxiga men ömtåliga accessoarer, men med rätt skötsel håller de sig underbart vackra år efter år. Dessutom är sidenscarfar bland de få accessoarer, som aldrig går ur mode,…
-
Mina föräldrars granne Katte gör riktigt goda brända mandlar. Mandlarna blir fina och blanka och det är omöjligt att sluta äta dem, när man väl börjat. De är jättegoda som…
-
Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar…
-
I utkanten av en liten by i Takeo ligger Meas Family Homestay, som är den äldsta av sin sort i Cambodia. Sedan 1999 har vänner och gäster kunnat övernatta hos…
-
Något jag alltid ser fram emot i december, är alla äppelskivor jag ska hinna äta innan jul. När jag har tid, gör jag dem från grunden, efter min mormors originalrecept…
-
Sanjeok (koreanska grillspett) är en traditionell koreanskt snack som man typisk äter vid högtider och festliga sammankomster. Det finns många olika sorters sanjeok, men denna kombination med nötkött, grön paprika,…
-
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du kan även göra salladen på rått oxkött som är “kokt” i limejuice och prahok (fermenterad fish paste).