Recept: Elotes – Grillade Mexikanska Majskolvar

Recept: Elotes - Grillade mexikanska majskolvar

Här är receptet på elotes (grillade mexikanska majskolvar), som jag fick från Alejandra från LemonyMX. De grillade majskolvarna smakar underbart gott direkt från grillen, och receptet har snabbt blivit en favorit hemma hos mig. Majskolvarna kan också tillagas i vanlig ugn, så receptet funkar bra, även utanför grillsäsongen.

Detta recept med smör och majonnäs är autentiskt mexikanskt, men jag tycker också att majskolvarna passar bra som tillbehör till skandi-tacos, eller som en lätt lunch. En majskolv per person räcker om man serverar elotes som tillbehör, men äter man majskolvarna för lunch, som jag gör, ska man räkna med två kolvar per person.

Jag har inte lyckats hitta cotija-ost i Danmark, så Alejandra rekommenderade, att använda fetaost istället och det fungerade utmärkt, men om någon av er som läser detta vet, var man kan köpa cotija i Danmark eller Sverige, så berätta gärna:)

Smör och majonnäs kanske låter som en konstig kombination, men det är supergott eftersom majonnäsen liksom förstärker smörsmaken och vice versa. Här är receptet:

Recept: Elotes – Grillade mexikanska majskolvar

Recipe by Alejandra Limones – LemonyMX
Course: Lunch, Snacks, tillbehörCuisine: Mexiko
Portioner

4

majskolvar

De grillade majskolvarna smakar underbart gott direkt från grillen, och receptet har snabbt blivit en favorit hemma hos mig. Majskolvarna kan också tillagas i vanlig ugn, så receptet funkar bra, även utanför grillsäsongen.

Ingredienser

 • 4 majskolvar

 • 4 msk mayonnaise (äkta mayonnaise, inte Miracle Whip eller liknande)

 • 4 msk smör

 • 100 g cotija eller queso fresco ((kan vara svårt att hitta, men man kan använda smulad fetaost istället,
  (½ – ¾ förpackning räcker till 4 majskolvar)

 • ½ tsk salt

 • ½ tsk chilipulver

Så här gör du:

 • Grilla majskolvarna 3-5 minuter på varje sida eller tills de fått tillräckligt med färg. Glöm inte att vända majskolvarna ofta. De får gärna få lite färg, men ska inte vara brända. Du kan också tillaga majskolvarna i ugnen (ca 20 minuter vid 200ºC och eventuellt några minuter med grillfunktion i slutet).
 • Ta majskolvarna från grillen och smörj in dem i rikligt med smör.
 • Pressa juice från en lime över majskolvarna.
 • Pensla med mayonnaise.
 • Toppa med ost, salt och chili.
 • Majskolvarna är klara! Serveras varma med extra lime skuren i bitar.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop