År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för …
Recipes
-
-
Mango-sallad med friterad fisk (Nhoam Svay Trey Ang) är en traditionell sallad från Cambodia. Hos Meas Family Homestay är denna sallad ofta att hitta på menyn till lunch eller som …
-
Hindbærsnitten (dansk hallonsnitt) är en riktig dansk klassiker, och dessa läckra snittar med hallonsylt är faktiskt inte särskilt svåra att göra. Jag tycker att de hindbærsnitter man köper hos bagaren …
-
Burmesiska tekakor, eller Bamar Kate Mote som de kallas i Myanmar, är en traditionell delikatess som ofta avnjuts tillsammans med te. De små kakorna njuts ofta tillsammans med te och …
-
Det här är en av de rätter jag alltid lagar, när det ska gå snabbt men samtidigt smaka gott. Det är en väldigt enkel rätt, och när pastan väl är …
-
Danske pebernødder (inte samma sak som svenska pepparkaksnötter) är en sorts kryddiga julkakor, och de har varit en central del av mitt julfirande sedan barnsben. De är ett favoritrecept i …
-
Hejsan Sverige! Ni kan glömma allt ni hört om Ris à la Malta, för den danska versionen, risalamande, är så mycket bättre! Risalamande en traditionell dansk dessert som vanligtvis serveras …
-
Potatisdumplings (aloo ket tha late kyaw) är en omtyckt snack i Myanmar. Traditionellt avnjöts de av hemmafruar på eftermiddagen, ofta tillsammans med te med mjölk och gott skvaller, innan det …
-
Inlagda rödbetor är en fantastisk följeslagare till många danska klassiker. Jag föredrar dem på min leverpastejsmacka, medan somliga, som min mamma, äter inlagda rödbetor med nästan vad som helst. Oavsett …
-
Ugnsbakad camembert är perfekt för en mysig kväll med kompisgänget, eller som stjärnan på en ostbricka. Den franska ost är känd för sin krämiga konsistens och milda smak, och den …