Ichigo Daifuku är en japansk delikatess som kombinerar den mjuka, lätt sega konsistensen av mochi med den söta, saftiga smaken av färska jordgubbar och anko (red bean paste). Denna moderna…
Recipes
-
-
År 2020 tog det koreanska dalgona-kaffet världen med storm, men sedan föll det sakta men säkert i glömska, och numera ser man det ytterst sällan. Det är verkligen synd, för…
-
På sommaren dricker jag riktigt mycket iced matcha latte. Jag tycker bäst om när min iced matcha latte inte är för söt, så jag föredrar oftast att göra min egen,…
-
Mango-sallad med friterad fisk (Nhoam Svay Trey Ang) är en traditionell sallad från Cambodia. Hos Meas Family Homestay är denna sallad ofta att hitta på menyn till lunch eller som…
-
Hemmagjord dansk koldskål är en svalkande, kall kärnmjölkssoppa, som smakar skönt på en varm sommardag. De flesta skulle nog säga att koldskål är en dessert, men vissa (däribland min pappa)…
-
Det kan vara svårt att få tid att göra en ordentlig frukost i en hektisk vardag, men för någon som mig, som inte riktigt vaknar till förrän jag fått något…
-
När Ana och jag var rumskompisar i New York, skämde hon bort mig med läcker brasiliansk mat. På helgerna brukade hon göra tapioca, som är en sorts tunna brasilianska pannkakor…
-
Hindbærsnitten (dansk hallonsnitt) är en riktig dansk klassiker, och dessa läckra snittar med hallonsylt är faktiskt inte särskilt svåra att göra. Jag tycker att de hindbærsnitter man köper hos bagaren…
-
Om det fanns en skönhetstävling för rotfrukter, skulle ingefären troligtvis kämpa om sista platsen tillsammans med rotselleri och jordärtskocka. Länge tyckte jag att ingefär smakade lite som tvål, och jag…
-
Burmesiska tekakor, eller Bamar Kate Mote som de kallas i Myanmar, är en traditionell delikatess som ofta avnjuts tillsammans med te. De små kakorna njuts ofta tillsammans med te och…