Silk Robe – Morgonrock i siden – Ljusblå

Ketut Riyanti
Stl. 38-42

985,00kr.

Vacker morgonrock i mjuk, blank, upcycled siden. Morgonrocken har omlott-design och går även bra att ha som klänning. Snören på insidan säkrar att tyget fram inte glider isär, och gör det möjligt att justera passformen. Morgonrocken kan bäras stängd eller öppen, och kommer med ett avtagbart bälte, som kan knytas på framsidan eller bak. Skön att strosa runt i hemma, men också fin in över ett par byxor och en topp,  eller som klänning för en kväll ute på stan.

Färg: Ljusblå med mönster

Storlek: One-size, passar svensk storlek 38-42 (även 36 men med lösare passform)

Material: 100% upcycled siden

Tillverkad i Ubud på Bali, Indonesien

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller det händer att ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget ofta på de lokala marknaderna. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängs, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.

 

Om Ketut Riyanti, Kvinnlig skräddare i Ubud, Fair Fashion från Bali

Ketut Riyanti - Kvinnlig skräddare i Ubud, Bali

Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man lägger märke till med en gång, man träder in i hennes skräddarbutik.

Ubud har många yogaturister, och Ketut har specialiserat sig på lounge wear och bekväma kläder. En av Ketuts bestsellers är hennes version av yoga joggers/haremsbyxor i handvävd ikat bomull.

Ketut designar även många vackra plagg i upcycled siden, som hon köper på den lokala marknaden, där resttyger från Indonesiens textilindustri säljs till lokala skräddare och designare. Ketut besöker ofta marknaden och lägger mycket tid på att hitta det vackraste tyget i mönster och färger, som passar hennes stil. 

Läs mer om Ketut Riyanti >>

Mitzie Mee Shop