Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp

Touch-and-Go Tote - SEA

CWSG

kr. 170,00

För varje produkt du köper planterar vi ett träd.

Hopvikbar tygkasse i upcycled bomull med ficka på insidan med dragkedja. Rosettens band kan användas för att knyta runt den ihopvikta tygkassen, så den platsar i fickan eller handväskan. Perfekt att ha med sig ut på staden, så man alltid har en kasse till hands för spontana köp.

Tygkassen är tillverkad i upcycled tyg, och Kanary och kvinnorna från CWSG ser till att välja alla de finaste färgerna och mönstren. Då det ofta bara finns några meter kvar av varje tyg, finns det bara ett begränsat antal av varje style.

Kassen är gjort av tunt bomullstyg, så packa inte för tungt (1-2kg går bra)

Material: 100% bomull

Färg: Svart och grå

Tillverkningsland: Cambodia

 

Vem har tillverkat din tygkasse?

CWSG startades av eldsjälen Ky Kanary, som har jobbat i många år med att hjälpa utsatta kvinnor i Phnom Penh. Syftet med CWSG är att skapa en inkomstkälla för kvinnorna, men gruppen fungerar också som en naturlig plats där kvinnorna kan träffas och ge stöd och hjälp till varandra.

Ni kan läsa mer om CWSG på bloggen >>

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.