Boeuf Bourguignon lunch på Les Marches – Mysig bistro i Paris

Boeuf Bourguignon på Les Marches - Mysig bistro i Paris

Sedan jag landade i Paris har jag längtat efter läcker fransk bistromat, men på grund av olika logistiska utmaningar tog det några dagar innan jag äntligen kunde ta tag i det.

Det var en kall och grå förmiddag, och jag hade varit på fashion show hela förmiddagen och inte ätit något annat än min nödproviant av russin och nötter i väskan, så jag var ordentligt hungrig, när jag kom till Les Marches.

Klockan var strax efter lunchtid, och restaurangen var fullsatt, så jag hade inte de största förhoppningar när jag frågade personalen om det kanske fanns ett ledigt bord för en person? De hade inte något ledigt bord direkt, men personalen sa, att om jag kunde vänta i 5-10 minuter skulle de fixa, och det kunde jag naturligtvis.

Jag älskar fransk bistromat, och det är ofta svårt för mig att välja vad jag ska beställa, eftersom jag brukar vilja ha allt som finns på menyn. Men på denna kalla dag var det Boeuf Bourguignon som lockade mest, så det var vad jag slutligen beställde. Boeuf Bourguignon är en fransk gryta med nötkött som bryns i rödvin och serveras med potatis eller potatismos.

Det finns inget bättre än att börja en måltid med en bit gott bröd och smör, men om brödet är för bra kan jag inte låta bli att äta upp allt, och då är jag redan mätt när maten kommer på bordet. På Les Marches var brödet verkligen bra, men som tur var, fick jag serverat min mat innan jag hann äta upp allt brödet, och efter att och när min Boeuf Bourguignon väl var på bordet, fick den min odelade uppmärksamhet. En härlig rätt, som blev ännu bättre med ett generöst glas rött vin, som även fast det “bara” var husets vin, smakade fantastiskt.

Les Marches ligger i 16:e arrondissement längs Seine med Eiffeltornet diagonalt över på andra sidan, så man skulle tro att Les Marches vore både dyrt och turistigt, men det var det inte alls. Jag var den enda icke-fransktalande personen, när jag var där, och prisnivån var inte märkbart högre än på de andra bistroerna jag har ätit på i Paris. Dessutom var personalen riktigt trevliga och uppmärksamma, och trots att det var fullt på restaurangen, fanns det tid att prata med gästerna, varav många verkade vara stammisar.

Les Marches, 5 Rue de la Manutention, Paris

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård