Paris: Middag på Huguette – Skaldjursfat och moules frites

Huguette, Bistro de la Mer, Paris

Jag är tillbaka i Paris, och den här gången har jag Syster T med mig. Hon har aldrig varit i Paris förut, så vi har mycket vi ska hinna med, och jag ser fram emot att visa henne staden.

Vi bokade bord online på Huguette för måndag kväll, men jag fick ett bekräftelsemail tillbaka om att vi hade en bokning för söndagen, så jag ringde in för att kolla, att det faktiskt var måndagen vi hade bokat.

Jag råkade ringa mitt under lunch rush hour, så de sa åt mig att de inte hade tid att prata, och att jag fick ringa tillbaka dagen efter. Hmmm. Vanligtvis skulle detta ha fått mig att skita i att äta på den restaurangen (forever), men jag var verkligen sugen på att äta på Huguette, och det krävdes mer än lite fransk arrogans för att skrämma bort mig. Dagen efter ringde jag därför igen, och efter att ha pratat lite fram och tillbaka blev jag lovad att det skulle finnas ett bord till oss på måndagen.

Vi dök därför upp på Huguette måndag klockan 19:30 och fick plats direkt. Det fanns en lång rad med olika skaldjursfat på menyn, och vi kunde bara översätta ostron och krabba med Google Translate, så vi beställde ett skaldjursfat från priskategorin i mitten. Vi fick ett vackert fat med kräftor, ostron, räkor och några snäckor som såg ut som sniglar, och som smakade väldigt gott. I Frankrike äter man hela krabban precis som man gör i Sverige (och de flesta andra ställen utom Danmark), och det är faktiskt ganska mycket mat. Räkorna var av den sorten man äter med skal, vilket Trine inte gillade, så dem fick jag äta upp.

Vi beställde också moules frites, precis som de franska damerna vid bordet bredvid, och vi var alla överens om att musslorna var fantastiska. En av de franska damerna gillade såsen från musslorna så mycket, att hon tog sin skål och drack såsen direkt ur skålen. Jag hoppas att kocken såg det, för det måste ju vara den ultimata hyllningen till hans matlagning. Bon appétit!


Huguette Bistro de la Mer, 81 Rue de Seine, Paris 6

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård