Bonjour Paris! Lunch på Le Raspail

by Sanne - Mitzie Mee
Lunch på Le Raspail, Paris Blogg

För några veckor sedan åkte jag till Paris för att hälsa på AC, som också var i staden. Det var en helt spontan resa, planerad och bokad på några timmar, men jag är så glad för att jag åkte. AC bor i Norge och vi har inte sett varandra alls under pandemin, så det var fantastiskt att äntligen få träffas igen.

Vår första lunch i Paris var på Le Raspail, som är ett kafé inte långt från hotellet där vi bodde. AC beställde dagens rätt, som hon sa smakade riktigt gott, och jag fick en Croque Monsieur (en grillad smörgås med ost och skinka, toppad med gratinerad ost). Jag äter alltid Croque Monsieur när jag är i Frankrike, och det är egentligen inte för att jag tycker att det är särskilt gott (jag tycker ofta att det kan bli lite väl mycket med all den grillade osten), men det har blivit någon sorts ritual för mig, och en Croque Monsieur har kommit att bli en symbol på resans officiella början. Den Croque Monsieur jag fick på Le Raspail var faktiskt ganska god, och de hemgjorda pommes fritesen smakade också riktigt bra. Sedan blev det också ett glas rött till maten eftersom vi ju var i Frankrike:)

You may also like

Kommentera