Bonjour Paris! Lunch på Le Raspail

Lunch på Le Raspail, Paris Blogg

För några veckor sedan åkte jag till Paris för att hälsa på AC, som också var i staden. Det var en helt spontan resa, planerad och bokad på några timmar, men jag är så glad för att jag åkte. AC bor i Norge och vi har inte sett varandra alls under pandemin, så det var fantastiskt att äntligen få träffas igen.

Vår första lunch i Paris var på Le Raspail, som är ett kafé inte långt från hotellet där vi bodde. AC beställde dagens rätt, som hon sa smakade riktigt gott, och jag fick en Croque Monsieur (en grillad smörgås med ost och skinka, toppad med gratinerad ost). Jag äter alltid Croque Monsieur när jag är i Frankrike, och det är egentligen inte för att jag tycker att det är särskilt gott (jag tycker ofta att det kan bli lite väl mycket med all den grillade osten), men det har blivit någon sorts ritual för mig, och en Croque Monsieur har kommit att bli en symbol på resans officiella början. Den Croque Monsieur jag fick på Le Raspail var faktiskt ganska god, och de hemgjorda pommes fritesen smakade också riktigt bra. Sedan blev det också ett glas rött till maten eftersom vi ju var i Frankrike:)

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård